Progrese pe șantierul de consolidare la clădirea care a găzduit Club A. Nicușor Dan: Se montează tâmplăria din lemn a ferestrelor și se schimbă instalațiile

15 feb. 2024
1146 afișări
Progrese pe șantierul de consolidare la clădirea care a găzduit Club A. Nicușor Dan: Se montează tâmplăria din lemn a ferestrelor și se schimbă instalațiile
Progrese pe șantierul de consolidare la clădirea care a găzduit Club A. Nicușor Dan: Se montează tâmplăria din lemn a ferestrelor și se schimbă instalațiile. Sursa foto: Facebook/ Nicușor Dan

Primarul general al Capitalei, Nicușor Dan, a anunțat că avansează lucrările la monumentul istoric care a găzduit celebrul Club A. Consolidarea clădirii este realizată prin fonduri PNRR.

Ce lucrări se efectuează în prezent la clădirea care a găzduit Club A

Primarul general al Capitalei, Nicușor Dan, a transmis pe pagina sa de Facebook că lucrările la clădirea care, în trecut, a găzduit Club A continuă. În prezent, muncitorii lucrează la elementele de rezistență din locuință și din spațiile cu altă destinație.

Citește și:

Totodată, este montată și tâmplăria din lemn triplustratificat a ferestrelor, se schimbă instalațiile electrice de iluminat, instalațiile sanitare și de încălzire, ventilare și climatizare.

Consolidarea imobilului din Blănari nr. 14, monument istoric construit între anii 1934-1937, se realizează cu fonduri PNRR, în urma unui proiect depus de AMCCRS”, a anunțat edilul.

Valoarea finanțării aprobate de Ministerul Dezvoltării Lucrărilor Publice și Administrației este de 14,4 milioane lei.

Clădirea în care a fost găzduit Club A
Clădirea în care a fost găzduit Club A. Sursa foto: Facebook/ Nicușor Dan

Care era stadiul lucrărilor la clădirea de pe Str. Blănari în luna septembrie 2023

În luna septembrie a anului 2023, primarul general al Capitalei anunțase că lucrările la imobilul de pe Str. Blănari nr. 14, imobil care a adăpostit cunoscutul Club A și Teatrul Godot, au avansat.

În acea perioadă au fost finalizate lucrările de decopertare și armare a elementelor de consolidare aferente pereților structurali de la subsol. De asemenea, au fost refăcute acoperișul și șarpanta, pentru a opri infiltrațiile și a proteja interiorul imobilului.

De asemenea, sunt conservate și restaurate ușile, ornamentele de pe fațada principală, dar și cutiile poștale pentru a reda autenticitatea istorică.
A fost adoptată o soluție modernă pentru încălzire și prepararea apei calde menajere, renunțându-se la centralele termice individuale și montarea a două centrale termice care vor deservi tot imobilul, iar luna viitoare proprietarii vor putea viziona stadiul și evoluția lucrărilor în imobil”, a mai transmis Nicușor Dan în luna septembrie.
Cookies