Progres pentru pasajul Doamna Ghica din București. A fost anunțat câștigătorul licitației pentru producția tăblierului de pe pod

25 ian. 2022
521 afișări
Progres pentru pasajul Doamna Ghica din București. A fost anunțat câștigătorul licitației pentru producția tăblierului de pe pod
Progres pentru pasajul Doamna Ghica din București. A fost anunțat câștigătorul licitației pentru producția tăblierului de pe pod. Sursă foto: tcmb.ro

A fost făcut încă un progres pentru lucrările de la pasajul Doamna Ghica din Capitală. Primarul Sectorul 2 îi anunță pe bucureșteni că a fost desemnat câștigătorul licitației pentru tăblierul de podul pasajului.

În ce stadiu se află lucrările la pasajul Doamna Ghica

Chiar ne întrebam ce se întâmplă cu lucrările de la pasajul Doamna Ghica și iată că primim și răspunsul. Radu Mihaiu a declarat marți, 25 ianuarie 2022, într-o postare pe o rețea de socializare, că a fost anunțat câștigătorul licitației pentru tăblierul de pod de la pasaj.

21.8 milioane de lei este valoarea contractului, iar termenul de livrare a tăblierului este de 7 luni și jumătate din momentul în care va fi semnat contractul. Să nu omitem că aici vorbim doar de livrare, dar până la montarea tăblierului de pod mai sunt niște pași.

Primarul Sectorului 2 a recunoscut că este o veste bună, ținând cont de cele două licitații care au eșuat în trecut pentru acest element important al pasajului.

De ce au eșuat cele două licitații

La sfârșitul lunii decembrie, Nicușor Dan a declarat că au existat două licitații pentru tăblierul de pod la pasajul de la Doamna Ghica, dar acestea au eșuat. Motivul? Firmele nu au avut încredere în Primăria Municipiului București, după experiențele neplăcute pe care le-au avut în trecut.

De asemenea, în septembrie 2022, edilul Capitalei estima că pasajul va fi dat în folosință la sfârșitul anului 2022.

Primarul General al Capitalei spera ca licitaţia relansată să aibă, în cele din urmă, un câştigător, tocmai pentru ca în primăvară să fie reluate lucrările la pasajul din Sectorul 2 al Capitalei.

Intersecția de la Doamna Ghica aflată în cartierul Colentina este una dintre cele mai aglomerate din oraș. Din momentul în care s-a dat startul lucrărilor și au fost blocate din cauza licitațiilor eșuate sau din alte motive, traficul a devenit infernal în zona respectivă.

„În sfârșit însă suntem pe direcția cea bună pentru a degreva traficul în acest punct.”, a conchis Radu Mihaiu, primarul Sectorului 2, pe pagina de Facebook.

Cookies