ȘTIRI

Programului UE „Tineret în mişcare”, pe 27 şi 28 septembrie, în Bucureşti

„Tineret în mişcare” – o iniţiativă a Uniunii Europene care are scopul de a îmbunătăţi calitatea educaţiei şi gradul de angajabilitate a tinerilor – va prezenta şi la Bucureşti rezultatele programelor europene de învăţare, formare şi tineret prin intermediul unui eveniment special, în perioada 27 – 28 septembrie în Parcul Tineretului.

Pe parcursul celor două zile, între orele 14.00 şi 23.00, tinerii sunt invitaţi să ia parte la diverse activităţi – workshop-uri interactive, teatru forum, teatru de improvizaţie, „Biblioteca vie”, dezbateri electorale şi o serie de concerte cu Butterflies in My Stomach, Les Elephants Bizzares, C.T.C. şi Şuie Paparude -, iar Dragoş Bucur le va vorbi despre implicarea sa în acestă iniţiativă.

„Acum 22 de ani, libertatea de a călători în jurul lumii era doar un vis în România, astăzi ne putem bucura de această libertate şi de felul în care oamenii de pe întreg pământul sunt conectaţi”, a spus Dragoş Bucur.

Oaspeţii evenimentului vor fi invitaţi să-şi testeze cunoştinţele despre UE în cadrul unui chestionar distractiv.

 „Tineret în mişcare” va fi prezent în capitala României pentru a prezenta programele Uniunii Europene în domeniul educaţiei, formării şi tineretului. Evenimentul le oferă tinerilor şansa de a descoperi şi de a învăţa mai multe despre oportunităţile de a-şi petrece o parte a parcursului educaţional sau de instruire în străinătate, pentru a-şi îmbunătăţi abilităţile sau pentru a obţine unele noi. Evenimentul va include o zonă informativă, unde vizitatorii vor afla mai multe despre diferite proiecte şi vor putea discuta cu persoane care au beneficiat deja de fonduri ale UE pentru studii, voluntariat sau stagii de practică în străinătate.

  În 2011, peste 23.000 de români au beneficiat de programele Uniunii Europene „Învăţare pe tot parcursul vieţii” şi „Tineret în acţiune” pentru studii, formare, voluntariat şi stagii de practică în străinătate, informează mediafax.


Recomandarile noastre


Parteneri

Știri – Gândul

Știri – CanCan.ro

Back to top button