Programul spectacolelor programate la Teatrul Evreiesc de Stat, în ianuarie și februarie 2016

de:
22 ian. 2016
0 Afișari
Programul spectacolelor programate la Teatrul Evreiesc de Stat, în ianuarie și februarie 2016

CU CĂRȚILE DESCHISE – DE LA IAȘI LA NEW YORK ȘI ÎNAPOI LA BUCUREȘTI –
Vineri, 22 ianuarie, ora 17.00, Sala Dalles – INTRARE LIBERĂ

DISTRIBUȚIA: Maia Morgenstern, Nicolae Călugăriţa, Mihai Ciucă, Luana
Stoica, Mirela Nicolau, Alexandra Fasolă, Alina Tomi, Darius Daradici,
Cornel Ciupercescu

SINOPSIS: Începem întâlnirile noastre din acest an aniversar, dedicat împlinirii a 140 de ani de teatru idiş în România, cu o minunată poveste. Ne vom întoarce în timp în 1876, anul în care Avram Goldfaden, creatorul primului teatru profesionist de limbă idiş din lume, ajunge din întâmplare în Moldova, la Iaşi, având cu totul alte planuri, şi rămâne aici pentru a face istorie. Spectacolul-lectură „De la Iasi la New York si înapoi la Bucuresti – Avram Goldfaden si începuturile teatrului idis”, după un concept de Lect. Dr. Camelia Crăciun, prezintă fragmente din memoriile lui Avram Goldfaden şi din cunoscuta sa piesă, _Vrăjitoarea_.

ÎN VIZITĂ LA DOMNUL GREEN – LUNI, 25 IANUARIE, ORA 19.00, TEATRUL DE ARTĂ

BILETE aici.

DISTRIBUȚIA: Virgil Ogășanu, Tudor Istodor

REGIA: Erwin Șimșensohn

SINOPSIS: Un bătrân evreu văduv din Manhattan a renunţat să se mai bucure de viaţă, trăind într-o izolare fizică şi spirituală autoimpusă.

Întâlnirea cu Ross, un tânăr sofisticat, provoacă incursiuni în trecut, aduce la suprafață vechi secrete de familie și sentimente reprimate. O poveste captivantă cu final neașteptat și emoționant… „În vizită la domnul Green” are o viaţă artistică pe care nu mi-am imaginat-o acum câţiva ani când m-am aşezat la masa de scris pentru a relata această poveste extrem de apropiată, de personală. Nu am visat vreodată că o sală plină de oameni necunoscuţi vor urmări (aşezaţi) în întuneric piesa mea la Bucureşti. O consider o mare favoare şi o mare responsabilitate. (Jeff Baron)

KARPILEVSKI (PREMIERĂ) – LUNI, 1 FEBRUARIE, ORA 19.00, TEATRUL MIC

BILETE aici.

DISTRIBUȚIA: Andrei Finți, Roxana Guttman, Monia Pricopi, Natalie Ester,
Mircea Dragoman, Anka Levana, Marius Călugărița, Mircea Drîmbăreanu,
Mihai Prejban / Cătălin Stelian, Viorel Manole, Cristina Cîrcei

REGIA: Ștefan Iordănescu

SINOPSIS: Aventurile unui dramaturg devin material excelent pentru farsă. Spectacolul este o farsă despre un mărunt politician evreu, poet de mâna a treia, care moare în braţele unei prostituate. Îngerul Gabriel şi Satana îl apără şi îl persecută postum. Pentru a-i rezolva cazul, Dumnezeu îl înzestrează pe Abraham Karpilevski cu talent şi-l trimite înapoi pe pământ pentru a scrie o piesă şi a o monta pe Broadway.

Rezultă o privire satirică asupra politicii, culturii şi teatrului
contemporan. Procesul lui Karpilevski pe pământ valorifică o piesă bine scrisă, inteligentă, cu ecouri filosofice şi politice.

MAZL TOV… AND JUSTICE FOR ALL! – VINERI, 5 FEBRUARIE, ORA 20.00, PALATUL COPIILOR

BILETE aici

DISTRIBUȚIA: Mihai Ciucă, Roxana Guttman, Nicolae Călugărița, Geni Brenda, Nicolae Botezatu, Arabela Neazi, Veaceslav Grosu, Dorina
Păunescu, Cătălin Stelian, Maia Morgenstern, Cabiria Morgenstern & Bucharest Klezmer Band

REGIA: Andrei Munteanu

SINOPSIS: Spectacolul este o comedie cu focurile sale de artificii ale umorului evreiesc şi cântece tradiţionale pline de voioşie. Umorul şi
muzica – iată un bagaj minimal pe care oricine îl poate lua cu sine oriunde s-ar duce. Este totodată şi o bună terapie împotriva vicisitudinilor vieţii, pe care evreii au exersat-o îndelung. Cine nu crede, să-ncerce și el! Şi să-şi amintească de vorbele neîntrecutului umorist Şalom Alehem, care spunea: „Râsul?! Dar râsul este sănătate curată, prescris de orice medic bun!”. „Mazl Tov… And Justice For All” este un spectacol spumos în care râdem şi ne bucurăm împreună, ascultând istorioare mai vechi (ca vinul bun!) şi mai noi, precum şi cântece populare evreieşti.

YENTL – LUNI, 22 FEBRUARIE, ORA 19.00, TEATRUL MIC

BILETE aici

DISTRIBUȚIA: Alexandra Fasolă, Iolanda Covaci, Darius Daradici, Luana
Stoica, Nicolae Călugarița, Nicolae Botezatu, Rudi Rosenfeld, Geni
Brenda, Mirela Nicolau, Marius Călugărița, Viorel Manole, Mihai Ciucă,
Cornel Ciupercescu, Christina Cîrcei, Mircea Dragoman, Natalie Ester,
Veaceslav Grosu, Roxana Guttman, Anka Levana, Mihai Prejban, Cristina
Pleşa, Dara Iovițu

REGIA: Erwin Șimșensohn

SINOPSIS: În căutarea tainelor cunoașterii şi înțelepciunii, precum și a propriei identități spirituale și sexuale, Yentl traversează un hățiș de
prejudecăți și obstacole de tot felul, sociale și morale. O poveste despre misterul aparențelor, despre decepțiile inimii și despre divina
androginie a sufletului.

JOCUL REGILOR – LUNI, 29 FEBRUARIE, ORA 15.00, TEATRUL MIC

BILETE aici

DISTRIBUȚIA: Maia Morgenstern, Andrei Finți, Mircea Rusu

REGIA: Felix Alexa

SINOPSIS: Ce ar trebui să facă o femeie când este asaltată de doi nebuni? Primul îi salvează trupul, cel de-al doilea îi deschide sufletul. Primul este generos, bogat, mărinimos, iar cel de-al doilea este spiritual și plin de farmec. Primul este isteric; în schimb, cel de-al doilea este coleric. Primul te amenință că se va sinucide, cel de-al doilea că se va lăsa ucis de naziști. Ce poate face o femeie care ține, în egală masură, la amândoi? Piesa lui Kohout este scrisă cu ironie, subtilitate și umor negru. Există o anumită nebunie tragi-comică în reacţiile tuturor personajelor din acest spectacol. Dramele reale se amestecă cu ridicolul situațiilor, minciunile cu adevărul, şi numai astfel „jocul vieții” devine complet.

MISS DAISY ȘI ȘOFERUL EI – LUNI, 29 FEBRUARIE, ORA 20.00, TEATRUL MIC

BILETE aici

DISTRIBUȚIA: Maia Morgenstern, Mircea Rusu, Mircea Dragoman

REGIA: Claudiu Goga

SINOPSIS: După ce-a mai distrus o altă maşină nou nouţă, Miss Daisy, văduva unui fabricant evreu bogat, e forţată de fiul ei, Boolie, să renunţe la şofat. Boolie îi angajează un şofer negru, pe flegmaticul şi înţeleptul Hoke. La început, relaţiile dintre cei doi sunt tensionate, Miss Daisy având întreaga aroganţă a poziţiei ei sociale, o serie de prejudecăţi, precum şi o limbă ascuţită. Dar, cu timpul, confruntându-se şi cu problemele segregării şi antisemitismului, situaţia se schimbă, iar cei doi se apropie unul de altul… Ce faci dacă o simplă plimbare cu maşina la supermarket-ul Piggly Wiggly devine o oglindă a drumului tău prin viaţă? Şi ce te faci dacă, într-o zi, prin într-un ambuteiaj provocat de un act terorist, descoperi că cea mai dificilă şi surprinzătoare persoană din viaţa ta eşti chiar tu? „Cam despre asta-i vorba”, cum ar zice Hoke Colburn, şoferul domnişoarei Daisy. Dincolo de o poveste poetică şi comică despre prietenie şi toleranţă, spectacolul este, pe de-o parte, un eseu (pe alocuri crud) despre ceea ce Tolstoi
numea „marea surpriză a vieţii”, bătrâneţea, iar pe de altă parte, o meditaţie asupra călătoriei noastre prin viaţă, o călătorie dificilă şi imprevizibilă până la capăt pentru că, nu-i aşa, viaţa e cea care nu are limite, nu moartea”.

Cookies