Programul Rabla Local în Sectorul 2. Consiliul Local a alocat 1.500.000 lei pentru 500 de bucureșteni care vor să ducă mașinile vechi la casat

03 oct. 2022
1108 afișări
Programul Rabla Local în Sectorul 2. Consiliul Local a alocat 1.500.000 lei pentru 500 de bucureșteni care vor să ducă mașinile vechi la casat
Programul Rabla Local în Sectorul 2. Consiliul Local a alocat 1.500.000 lei pentru 500 de bucureșteni care vor să ducă mașinile vechi la casat / Sursă foto: Pexels

Primăria din Sectorul 2 a anunțat că a fost aprobată, prin hotărâre de Consiliu Local, participarea la Programul Rabla Local. Astfel că persoanele care locuiesc în acest sector vor putea depune cereri direct la administrația locală.

Programul Rabla Local în Sectorul 2

Administrația publică a Sectorului 2 a anunțat că a fost aprobat, de către Consiliul Local S2, un buget estimat pentru anul 2022. Acesta este de 1.500.000 lei, ceea ce reprezintă echivalentul a 500 de cereri de casare.

De asemenea, Primăria a anunțat că în situația în care numărul solicitărilor va fi mai mare de atât, suma alocată va putea fi modificată prin intermediul unui nou proiect de rectificare bugetară.

Cunoaștem cu toții importanța creșterii calității aerului prin reducerea surselor de poluare. La nivelul României, în marile aglomerații urbane, poluarea este generată în principal de participarea la trafic a unui număr însemnat de autovehicule ale căror emisii nocive depășesc cu mult normele europene, a transmis Primăria Sectorului 2.

„Sunt costuri mult mai mari de ridicat și casat mașini abandonate”

Obiectivul acestui proiect este de a scăpa de mașinile vechi, ce poluează în mod excesiv aerul. Astfel că, prin acest program, persoanele ce dau o mașină uzată la casat, cu o vechime de 15 ani sau mai mult, vor primi un voucher în valoare de 3.000 de lei. Banii sunt acordați printr-un program de finanțare nerambursabilă din Fondul de Mediu și din bugetul local.

Primarul Radu Mihaiu a transmis care este unul dintre motivele principale pentru care administrația publică a ales să se înscrie în acest program. Iată declarația edilului:

Este un proiect important, sunt costuri mult mai mari de ridicat și casat mașini abandonate din partea noastră. Dacă cetățenii pot s-o facă și să primească și niște bani, vom putea scăpa de rablele de pe trotuare.

Din punctul meu de vedere, redarea spațiului public și al trotuarelor este unul din lucrurile cele mai importante pe care le avem de făcut în anii următori.

Primăria Sectorului 2 a transmis că urmează să revină cu informații privind pașii ce trebuie urmați și perioadele pentru depunerea dosarelor imediat ce Ministerul Mediului va publica normele.

Cookies