ȘTIRI

PROGRAMUL RABLA 2014 începe pe 8 aprilie. Noile condiţii de admitere în PROGRAMUL RABLA 2014

RABLA 2014. Pentru ediţia din acest an a Programului ‘Rabla’, vor fi alocate 20.000 de tichete valorice, din care 17.000 pentru persoane fizice, iar restul pentru persoane juridice şi instituţii publice, informează Realitatea.net.

RABLA 2014 În cazul acestora din urmă, ultimele estimări arată că programul va începe după 20 aprilie.Un singur tichet de 6.500 de lei, alocat electronic

RABLA 2014 Potrivit proiectului de ordin privind derularea programului guvernamental, posesorii de autovehicule cu o vechime mai mare sau egală cu opt ani îşi vor putea achiziţiona, în 2014, o maşină nouă prin programul RABLA 2014 pe baza unui tichet valoric în sumă de 6.500 de lei, care se va aloca electronic. Practic, este pentru prima dată când voucherele nu vor mai fi acordate fizic beneficiarilor, urmând să fie alocate electronic în sistemul informatic al AFM.

RABLA 2014 De asemenea, se va utiliza un singur tichet electronic pentru achiziţionarea unui autovehicul nou, la fel ca şi anul trecut.

Pentru ediţia RABLA 2014, bugetul total este de 140 milioane de lei, iar persoanele fizice care doresc să beneficieze de un tichet electronic se pot adresa direct producătorilor/dealerilor validaţi în program.

PROGRAMUL RABLA 2014: Procedura prevede ca persoana fizică interesată să cumpere o maşină nouă prin Programul RABLA 2014 să meargă la dealerul auto pentru a se înscrie în sistemul naţional. În termen de cinci zile lucrătoare, AFM urmează să valideze datele înscrise de solicitant, iar în decurs de 30 de zile acesta trebuie să-şi radieze maşina veche din circulaţie şi să semneze un contract de vânzare-cumpărare cu dealerul de la care achiziţionează un autovehicul nou. Dacă aceste condiţii nu se întrunesc, tichetul valoric se întoarce în baza naţională, iar persoana fizică/juridică pierde dreptul de a mai cumpăra o maşină nouă pe baza acelui document.

PROGRAMUL RABLA 2014: Pe de altă parte, posesorul unei maşini vechi eligibile pentru ‘RABLA 2014‘ poate transmite voucherul unei alte persoane, dar din prima zi când se prezintă la dealerul auto şi pe baza unei declaraţii semnate pe propria răspundere.


Recomandarile noastre


Parteneri

Back to top button