ARHIVA B365

Programul RABLA 2014: Aproape 90 de dealeri auto, validaţi în programul RABLA

Dosarele admise în programul Rabla 2014 au fost depuse pentru un număr total de 230 de puncte de lucru/agenţi autorizaţi care vor putea comercializa autovehicule în cadrul programului din acest an.

Lista acestora poate fi consultată pe site-ul AFM, la secţiunea „Rabla pentru autovehicule”.

Dealerii autorizaţi vor avea la dispoziţie 17.000 de tichete, câte au fost alocat anul acesta persoanelor fizice în cadrul programului Rabla. Tichetele vor fi alocate electronic, în sistemul informatic gestionat de AFM.

Firmele şi instituţiile interesate de program se vor înscrie direct la AFM, însă autovehiculele noi vor fi achiziţionate tot de la dealerii validaţi în prezent în program. Pentru persoanele juridice sunt disponibile 3.000 de tichete.

RABLA 2014: A fost publicat Ghidul de finanţare pentru Programul RABLA

Cetăţenii care doresc să se înscrie anul acesta în programul Rabla o vor putea face la orice dealer dintre cei validaţi. Distribuţia tichetelor Rabla nu se va mai face pe judeţe, în funcţie de vechimea parcului auto din fiecare unitate teritorială, ci în funcţie de cerere, tichetele electronice urmând să fie extrase dintr-o bază de date naţională de dealerii auto validaţi, pe măsură ce se înscriu solicitanţii, a anunţat ministrul Mediului Attila Korodi. Totodată, tichetele nu vor mai fi distribuite în etape, ci vor fi toate disponibile de la lansarea programului.

Anul acesta, cei care vor dori să îşi caseze maşina mai veche de opt ani pentru a beneficia de o reducere de 6.500 de lei la achiziţia unui autoturism nou se vor prezenta direct la dealerul auto validat de la care doresc să cumpere şi se vor înscrie, urmând ca apoi să meargă la un colector autorizat în program pentru casare, la Poliţie pentru radierea autovehiculului şi să revină la dealer pentru a încheia contractul de vânzare-cumpărare, scrie Mediafax. 

Cei care vor să îşi caseze vechea maşină, dar nu şi să cumpere o maşină nouă, pot ceda dreptul de folosire a primei de casare altcuiva, cu care trebuie să meargă la dealer. Atunci când va fi eliberat tichetul electronic, acesta va fi pe numele celui care cumpără autoturismul, a mai precizat ministrul Attila Korodi.

Astfel, nemaiexistând fizic tichete, ele nu vor mai putea fi obţinute şi vândute de cei care au de casat o maşină, dar nu vor să cumpere o maşină nouă. În schimb, cei aflaţi în această situaţie trebuie să se înţeleagă din start cu cineva care vrea să cumpere o maşină nouă, căruia să îi cedeze reducerea de 6.500 de lei.


Recomandarile noastre


Parteneri

Back to top button