Programul „Orele liniștite” de la Muzeul Antipa continuă în zilele de 13 și 27 mai. Într-un cadru ferit de agitație, persoanele cu nevoi speciale vor putea să viziteze muzeul

10 mai 2024
932 afișări
Programul „Orele liniștite” de la Muzeul Antipa continuă în zilele de 13 și 27 mai. Într-un cadru ferit de agitație, persoanele cu nevoi speciale vor putea să viziteze muzeul
Programul „Orele liniștite” de la Muzeul Antipa continuă în zilele de 13 și 27 mai. Într-un cadru ferit de agitație, persoanele cu nevoi speciale vor putea să viziteze muzeul | Sursa foto: Eduard Vînătoru/Inquam Photos

Muzeul Național de Istorie Naturală „Grigore Antipa” continuă, în zilele de 13 și 27 mai, proiectul „Orele liniștite”. În timpul acestuia, publicul cu nevoi speciale poate vizita muzeul într-un cadru ferit de agitație și zgomot.

„Orele liniștite” la Muzeul „Grigore Antipa”

În luna mai continuă programul „Orele liniștite”, la Muzeul Național de Istorie Naturală „Grigore Antipa” (Șos. Kiseleff nr. 1), un eveniment organizat în parteneriat cu Asociația „Supereroi printre noi”.

Zilele de luni sunt dedicate publicului cu nevoi speciale, astfel că, pe 13 și 27 mai 2024, doritorii sunt așteptați. Evenimentul se desfășoară între orele 13:00 – 15:00.

În cadrul programului „Orele liniștite”, publicul cu nevoi speciale are posibilitatea de a vizita muzeul în liniște și ferit de agitața unei zile normale, aglomerate. Astfel, această vizită se realizează în afara programului de cunoscut de vizitare.

Pentru asigurarea unor condiții de vizitare cât mai plăcute, doritorii pot completa următorul formular de participare:

Fiecare persoană cu dizabilități + 1 însoțitor beneficiează de acces gratuit, în baza unui document doveditor.

De asemena, alături de copiii cu nevoi speciale pot veni și frații, bunicii și prietenii acestora.

Informații utile

  • intrarea în muzeu este accesibilizată scaunelor rulante,
  • accesul scaunelor rulante/cărucioarelor pe traseul expozițional este posibil doar la parterul clădirii.
    • Mai multe informații AICI.

„Emoții românești” – expoziție temporară

Muzeul „Grigore Antipa” invită doritorii la deschiderea expoziției de fotografie „emoții românești”. Aceasta se va desfășura joi, 16 mai 2024.

Proiectul, deschis de la ora 18:30, este realizat în parteneriat cu artistul Rreș Beșliu. Această expoziție este despre viața sălbatică din țara noastră și cuprinde 30 de fotografii cu animale de pe teritoriul României.

Imaginile fac parte din albumul „emoții”, unde cititorii pot găsi poveștile complete ale acestor animale, dar și cadre cu viețuitoare din alte colțuri ale lumii. În cadrul vernisajului, Rareș Beșliu va lansa albumul „emoții” – ediția paperback. Albumul poate fi achiziționat de la Muzeul Antipa la un preț special.

Citește și:

Cookies