Programul Noua Casă 2020 în București: condiții, bănci și alte detalii utile

17 nov. 2020
20 afișări
Programul Noua Casă 2020 în București: condiții, bănci și alte detalii utile
Detalii despre programul Noua Casă 2020, București

Dacă îți dorești să achiziționezi o locuință în perioada ce urmează, este necesar să fii la curent cu programul „Noua Casă”, care dispune, în momentul de față, de circa 1,6 miliarde de lei.

Față de „Prima Casă”, acesta propune doritorilor o serie de beneficii și modificări. În București, mai multe bănci s-au înscris în acest demers, iar dacă nu ai hotărât care dintre ele este cea mai bună opțiune, îți prezentăm în cele ce urmează ofertele puse la dispoziție de către acestea, dar și diferența dintre cele două programe ale statului.

Condiții de acces în programul Noua Casă 2020

Potrivit informațiilor furnizate de Fondul Național de Garantare a Creditelor pentru Întreprinderi Mici și Mijlocii (FNGCIMM), de un credit cogarantat de către stat poate beneficia orice persoană fizică care îndeplinește cumulativ următoarele condiții:

  • la data solicitării creditului garantat declară, pe propria răspundere, fie că nu deține in proprietate exclusivă sau împreună cu soțul ori soția nicio locuință (indiferent de modalitatea și de momentul în care aceasta a fost dobândită), fie că deține în proprietate exclusivă sau împreună cu soțul ori soția cel mult o locuință, dobândită prin orice alt mod decât prin programul guvernamental, în suprafață utilă mai mică de 50 de metri pătrați
  • achiziționează sau construiește o singură locuință, printr-un credit acordat și garantat în condițiile programului
  • are statutul de împrumutat în raport cu finanțatorul.

Ce bănci din București participă la programul „Noua Casă” 2020

În cadrul acestui program de creditare, 10 bănci au început acordarea de împrumuturi pentru o nouă locuință. Acestea sunt: CEK Bank, Banca Românească, Banca Comercială Română, ING Bank, OTP Bank, Raiffeisen Bank, Banca Transilvania, Vista Bank, BRD.

Care este dobânda pentru creditele „Noua Casă” 2020

Dacă nu ai hotărât care dintre băncile înscrise în acest program este cea mai bună opțiune pentru tine, îți vom prezenta ofertele puse la dispoziție de către acestea și dobânzile aferente unui credit de 50.000 de euro.

CEC Bank vine cu o ofertă avantajoasă în fața clienților care au un cont de salariu la această bancă, oferind un nivel al DAE de 4,8%. Astfel, valoarea ratei lunare echivalente unui credit de 50.000 euro poate ajunge la circa 1.207 de lei. Pentru un client care nu are un cont de salariu la CEC Bank, DAE va fi de 4,98%, rata lunară fiind de circa 1.222 de lei pe lună.

Banca Românească vine cu o singură variantă de creditare prin “Noua Casă”, care include asigurarea imobilului. Aici, dobânda anuală efectivă va fi de 4,97% iar rata lunară ar putea ajunge până la circa 1.262 lei.

Banca Comercială Română, ING Bank, OTP Bank și Raiffeisen Bank propun doritorilor creditarea cu un nivel de 4,98% al DAE. Pentru acest credit, rata lunară ar ajunge la circa 1.222 de lei.

Cu o ofertă mai puțin avantajoasă vine Banca Transilvania, cu o dobândă anuală de 4,99%, a cărei rate va ajunge la aproximativ 1.222 de lei lunar.

Dacă iei în considerare Vista Bank, află că dobânda anuală pentru clienții acestei bănci este de 5,03%, rata ajungând la circa 1.231 de lei pe lună.

Cu ce diferă programul „Noua Casă” de „Prima Casă”

Principala modificare adusă în programul „Noua Casă” vizează pragurile de finanțare. Astfel, prin programul „Noua Casă” se pot achiziţiona locuinţe de până la 140.000 de euro, atunci când vorbim despre imobile construite sau consolidate cu cel mult cinci ani înainte de cumpărare și cel mult 70.000 de euro, în cazul altor categorii de locuințe, spre deosebire de programul „Prima Casă”, care prevedea ca prețul al unei locuințe să fie de maximum 70.000 de euro, indiferent de cât de veche sau nouă era respectiva locuință.

Pe de altă parte, o altă modificare vizează avansul minim. Acesta va fi între 5% și 15%, în funcție de tipul de locuință achiziționat.

Un alt beneficiu față de programul „Prima Casă”, este faptul că „Noua Casă” oferă posibilitatea de refinanțare a creditelor.

Cookies