PROGRAMUL evenimentelor organizate în perioada sărbătorilor de iarnă, în Capitală

de:
19 dec. 2013
0 Afișari
PROGRAMUL evenimentelor organizate în perioada sărbătorilor de iarnă, în Capitală

În zile de 20 si 21 decembrie, Centrul Cultural Palatele Brâncovenești organizeaza „Ajun la Palatul Brancovenilor”.

Vineri, 20 decembrie, in sala Scoartelor va avea loc un spectacol de colinde, poezie si cantece vechi romanesti, iar sambata copiii din centrele de plasament din Bucuresti si cei diagnosticati cu autism vor fi invitatii speciali ai lui Mos Craciun. Acestia vor canta si dansa impreuna cu spiridusii Mosului, vor asista la momente de magie si vor primi cadouri.

Totodata, Direcția Generală de Asistență Socială a Municipiului București organizeaza o serie de actiuni dedicate beneficiarilor de servicii sociale.

Astfel, vineri, 20 decembrie, la ora 18.00, in Complexul de Servicii Sociale pentru Adulți Sf. Ioan din Bdul. Teodor Pallady, nr. 64, sector 3, barbații fara adapost de pe raza Capitalei vor confectiona ornamente si vor impodobi bradul, in sunetul colindelor oferite de Corul Conservatorului București și vor primi cadouri de Craciun constand în obiecte de uz personal, fructe și dulciuri.

După împodobirea bradului va fi inaugurată expozitia fotografică exterioară, vizibilă din bulevard, cu portetele oamenilor străzii din București, acțiune menită să ofere o perspectivă asupra dramelor acestora. Tot aici, în data de 24 decembrie, cu începere de la ora 10.00, se vor încinge pirostriile pentru a fierbe în aer liber cele 1.000 de sarmale preparate cu ajutorul oamenilor străzii, pe care acestia le vor servi la masa de Crăciun.

Sâmbătă, 21 decembrie, ora 18.00 la Adăpostul pentru femei din. Șos.Berceni, nr. 4, sector 4, 100 de femei fără adăpost de pe raza Capitalei îl vor aștepta pe Moș Craciun cu bradul gata împodobit, cu sprijinul Asociației Sfântul Nicolae și Sfântul Efrem cel Nou.

Luni, 23 decembrie, orele 9.00-13.00, copiii celor 3.000 de beneficiari ai cantinelor sociale vor primi cadourile oferite de cetățenii Capitalei care au dorit să-i ajute pe copiii la care, în mod obișnuit, Moș Craciun nu prea vine.

In aceasta iarna, Primăria Municipiului Bucureşti, prin Direcţia de Mediu, lanseaza si proiectul „Brăduţul ecologic”. Prin acest proiect, Municipalitatea îşi propune să atragă atenţia cetăţenilor asupra defrişării pădurilor, prin promovarea brazilor la ghiveci ca o alternativă a bradului de Crăciun.

Astfel, în perioada 09 – 20 decembrie 2013, inspectorii Direcţiei de Mediu distribuie brăduţi în ghiveci, ornaţi cu podoabe ecologice şi instalaţii electrice batranilor si copiilor din 14 centre sociale, doua gradinite si o scoala generala
din Bucuresti.

In primavara, inspectorii Directiei de Mediu, impreuna cu voluntari, vor transplanta brazii din ghiveci in curtile centrelor respective, dar si in parcul Tineretului.

Cu aceasta ocazie, Municipalitatea le-a oferit celor 800 de copiii si cadouri de Craciun, constand in jocuri si rechizite.
Cadouri au fost oferite si unui numar de 60 de copiii de la două grădiniţe din ţară, Piteşti şi Târgu-Jiu, veniţi în Capitală să viziteze ,,Bucharest Christmas Market” din Piaţa Universităţii, dar şi pentru un schimb de idei şi bune practici cu cele două grădiniţe din Bucureşti, pe tema brăduţului ecologic.

Cookies