Programul de refacere a semaforizării inteligente va include și cinci ieșiri din București. Este vorba despre: Colentina, Alexandriei, Iuliu Maniu, Berceni și Șoseaua București-Târgoviște

11 oct. 2022
346 Afișari
Programul de refacere a semaforizării inteligente va include și cinci ieșiri din București. Este vorba despre: Colentina, Alexandriei, Iuliu Maniu, Berceni și Șoseaua București-Târgoviște
Programul de refacere a semaforizării inteligente va include și cinci ieșiri din București. Este vorba despre: Colentina, Alexandriei, Iuliu Maniu, Berceni și Șoseaua București-Târgoviște / Sursă foto: Pexels

Sistemul de semaforizare inteligentă din cinci mari ieșiri din București va fi refăcut. Proiect, ce a fost inițiat de Nicușor Dan, a primit votul Consiliului General în cadrul ședinței de luni, 10 octombrie 2022.

Programul de refacere a semaforizării inteligente va include și cinci ieșiri din București

Cele cinci ieșiri importante din București ce vor face parte din programul de refacere a sistemului de semaforizare sunt:

  • Colentina,
  • Alexandriei,
  • Iuliu Maniu,
  • Berceni,
  • Șoseaua București – Târgoviște.

Proiectul inițiat de primarul General al Capitalei prevede ca sistemul de semaforizare din oraș să fie modernizat și extins în patru etape, conform G4Media.ro.

Prima etapă

În cadrul acesteia urmează să fie reconfigurate și modernizate 85 de intersecții aferente celor cinci radiale menționate anterior.

Etapa doi

Aceasta prevede creșterea capacității centrului de trafic existent la acest moment. Acest lucru va ajuta la un management mai eficient al traficului din intersecțiile ce sunt deja integrate, dar și extinderea la alte intersecții din București.

Etapele trei și patru

Acestea presupun includerea tuturor intersecțiilor din Capitală în sistemul centralizat de trafic. De asemenea, tot în cadrul acestor etape se dorește și extinderea semaforizării inteligente la nivelul întregului oraș.

„Cam vara viitoare o să avem undă verde pe aceste cinci ieșiri”

Acest proiect a primit votul a 33 de consilieri generali, cu toate aste nu a beneficiat și de sprijinul consilierilor din opoziție.

Aurelian Bădulescu, consilier general PSD, a declarat pentru TVR:

Nu este decât o repunere în scenă a Planului de Mobilitate care a fost adoptat de consilierii generali în mandatului primarului Firea. Noi ne bucurăm foarte mult dacă va face acest lucru, dar așa cum suntem învățați, nu va face nimic.

Valoarea estimată pentru achiziția studiului de fezabilitate este de circa 3,6 milioane de lei, fără TVA. Finanțarea pentru acest proiect este obținută prin PNRR, în cadrul unui parteneriat cu primăriile de sector.

Primarul Nicușor Dan anunță că proiectul va fi implementat până vara viitoare.

Cam vara viitoare o să avem undă verde pe aceste cinci ieșiri. Dacă mergeți cu viteza legală de 50 km/h, o să aveți undă verde. Care este problema acum? Anumite semafoare care erau în unda verde în anii 2007- 2008 când s-a implementat sistemul, nu mai funcționează. Pe de altă parte, sunt treceri de pietoni care sunt nesemaforizate și care te blochează atunci când trec pietonii.

La momentul actual, din totalul de 469 de intersecții semaforizate din București doar 260 sunt conectate la sistemul inteligent de management al traficului. Dintre acestea, doar câteva zeci sunt funcționale .

Cookies