ȘTIRI

Cum plătești metroul prin SMS, în București

Din martie anul acesta, sistemul a fost implementat în toate stațiile, însă timp de o lună de zile s-au făcut testări ale acestuia. Din aprilie însă, clienţii Orange şi Vodafone pot plăti o călătorie cu metroul prin transmiterea unui SMS la numărul scurt 1700, primind confirmarea plăţii imediat, tot prin SMS, informează un comunicat Metrorex.

De asemenea, ei pot opta şi pentru cumpărarea a 2 sau 10 călătorii, trimiţând textul 2C sau 10C la numărul scurt: 1700. Preţul unei călătorii este de 0,50 euro, pentru 2 călătorii este de 0,90  euro, iar 10 călătorii costă 3,25 euro, tarifele fiind exprimate fără TVA.

Accesul în staţie se va face prin apelarea gratuită a numărului 1700 şi apropierea receptorului telefonului de validatoarele special instalate în staţiile de metrou, în zona de acces peron. Telefonul va emite un semnal sonor care va fi interpretat de validator, stabilind în timp real dacă în contul clientului există călătorii valide şi permiţând accesul către peron. Mai multe detalii sunt disponibile prin apel la 1826, tarif normal în reţelele Orange şi Vodafone.

Acest nou sistem de acces în staţiile de metrou a fost testat anul trecut şi a fost considerat fiabil după procesarea a peste 10.000 de validări în cele 7 staţii pilot. Astfel, Metrorex a decis să vină în sprijinul călătorilor şi să extindă experimentul la nivelul întregii reţele de transport.

Serviciul de achiziţionare a titlurilor de călătorie folosind telefonul mobil se bazează pe tehnologia Data-Over-Voice, serviciu unic în lume. Utilizând canalul de voce al telefonului mobil al clientului, Data-Over-Voice, asigură transferul mesajelor de tranzacţie online, extrem de sigur, eficient, wireless între punctul de vânzare (Terminal 2pay) şi Centrul de Procesare 2pay pentru aprobări de plată sau alte tranzacţii.

 

 


Recomandarile noastre

Parteneri

Back to top button