Programul de Bobotează de la Catedrala Patriarhală din București. Sunt pregătite 13.000 de sticle cu Agheasmă Mare pentru credincioși

04 ian. 2023
138 Afișari
Programul de Bobotează de la Catedrala Patriarhală din București. Sunt pregătite 13.000 de sticle cu Agheasmă Mare pentru credincioși
Programul de Bobotează de la Catedrala Patriarhală din București. Sunt pregătite 13.000 de sticle cu Agheasmă Mare pentru credincioși | Sursă foto: Agerpres

Catedrala Patriarhală din București se pregătește temeinic pentru evenimentele liturgice ce sunt organizate cu ocazia zilei de Bobotează. Mii de sticle de apă sfințită vor fi pregătite pentru credincioșii din Capitală.

Programul de Bobotează de la Catedrala Patriarhală din București

Cu ocazia zilei de 6 ianuarie 2023, zi în care se celebrează Botezului Domnului (sărbătoare cunoscută popular sub numele de Bobotează), la Catedrala Patriarhală din București vor avea loc evenimentele liturgice specifice, transmite Biroul de Presă al Patriarhiei Române.

Mii ce credincioși din București participă în fiecare an la slujba de Bobotează de la Catedrala Patriarhală aflată pe Dealul Mitropoliei.

Iată care este programul evenimentelor liturgice de vineri:

  • Vineri, 6 ianuarie 2023, începând de la ora 07:00, la Baldachinul Sfinților de lângă Catedrala Patriarhală, credincioșilor le vor fi oferite sticle de câte 2 litri cu Agheasmă Mare. De asemenea, aceștia vor primi și câte un pachet de anafură.
  • În intervalul orar 09:30 – 11:30, va avea loc Sfânta Liturghie în incinta Catedralei Patriarhale de pe Dealul Mitropoliei.
  • De la ora 12:00, în pridvorul Reședinței Patriarhale va fi săvârșită Slujba Sfințirii Mari a apei (Agheasma Mare). Aceasta va fi ținută de trei ierarhi. Credincioșii prezenți la această slujbă vor fi binecuvântați prin stropire cu Agheasmă.

13.000 de sticle cu Agheasma Mare, pregătite pentru credincioși

Pregătirile pentru importanta sărbătoare creștină încep încă de joi, 5 ianuarie 2023. Astfel că, mâine va avea loc Sfințirea Mare a apei (Agheasma Mare) pentru îmbuteliere.

În total, 13.000 de sticle (26.000 de litri) vor fi umplute într-un spațiu special amenajat. Biroul de Presă al Patriarhiei Române a informat că oamenii nu vor avea acces la acest spațiu.

Pe lângă asta, urmează să fie pregătit 5.000 de pachețele cu anafură ce vor fi împărțite credincioșilor vineri, 6 ianuarie 2023.

Cookies