ȘTIRI

Programul contestațiilor la Evaluarea Națională a fost modificat, la cererea Bisericii Adventiste

Cererea a fost facuta intrucat enoriasii sai nu pot intreprinde in aceasta zi niciun fel de activitati laice pana la apusul soarelui.
Depunerea contestatiilor fata de rezultatele la evaluarea nationala se va face, sambata, intre orele 16.00 – 22.00, s-a decis printr-un ordin al ministrului Educatiei, ministerul de resort notificand inspectoratele scolare judetene si pe cel al municipiului Bucuresti sa puna in aplicare, imediat, actul normativ.
Prelungirea programului cu doua ore a fost decisa in urma unei solicitari din partea Bisericii Adventiste de Ziua a Saptea din Romania, care a informat Ministerul Educatiei Nationale (MEN), printr-o adresa, ca enoriasii sai „respecta ziua de sambata ca pe una de repaus si de sarbatoare religioasa si nu pot intreprinde niciun fel de alte activitati laice, pana la apusul soarelui”.
„Prin decizia adoptata, MEN intelege sa respecte drepturile garantate de Constitutia Romaniei si de legile statului roman privind libertatea de constiinta si asigurarea de sanse egale tuturor elevilor, indiferent de cultul de care apartin acestia”, arata ministerul intr-un comunicat.
Examenul de evaluare nationala la clasa a VIII-a a inceput, marti, cu proba de limba si literatura romana, si a continuat, miercuri, cu cea la limba si literatura materna, si joi cu proba de matematica.
Afisarea primelor rezultate este programata sambata, 29 iuni, pana la ora 16.00, dupa care se vor putea depune contestatiile. Acestea vor fi solutionate in zilele de 30 iunie, 1 iulie si 2 iulie, iar rezultatele finale vor fi afisate in 3 iulie.
Media de admitere in liceu va fi calculata ca medie artimetica dintre media notelor de la evaluare si media generala a anilor de gimnaziu.


Recomandarile noastre

Parteneri

Back to top button