Programul barurilor din Centrul Vechi, negociat de Oprescu și patronii de localuri

de:
03 feb. 2013
0 Afișari
Programul barurilor din Centrul Vechi, negociat de Oprescu și patronii de localuri

Primarul general al Capitalei, Sorin Oprescu, a discutat, sâmbătă, cu membrii Asociaţiei Comercianţilor din Centrul Istoric, despre programul de funcţionare a teraselor sezoniere, dar şi despre posibilitatea ca acestea să aibă cromatică uniformă şi mobilier adecvat specificului zonei.

Întâlnirea de la sediul municipalităţii a avut loc la iniţiativa lui Oprescu, discuţiile vizând propunerile referitoare la regulamentul de organizare şi funcţionare a teraselor sezoniere din Centrul Istoric, proiect care se află în dezbatere publică.

Participanţii la discuţii şi-au exprimat preocuparea pentru asigurarea condiţiilor privind stabilitatea şi siguranţa imobilelor în dreptul cărora se amenajează terasele sezoniere de către utilizatorii spaţiilor comerciale şi pentru aspectul teraselor. S-a luat în discuţie, astfel, posibilitatea de a avea o cromatică uniformă a mobilierului stradal, dar şi a tipului de mobilier adecvat, în concordanţă cu specificul zonei.

A fost analizată, de asemenea, posibilitatea legală de a mări programul de funcţionare a teraselor pe timpul nopţii, faţă de propunerea din regulament, aceasta fiind în discuţie şi urmând să fie analizată şi încadrată în prevederi legale.

„Nu avem de gând să vă îngrădim activitatea, de aceea am propus spre dezbatere acest proiect acum, pe perioada iernii, pentru ca până la primăvară, când veţi deschide terasele, să cădem la un acord. Vom căuta posibilităţile legale să vă ajut în continuare. Însă vom face asta cu respectarea legii, în avantajul bucureştenilor, indiferent că sunt consumatori sau localnici. Doresc ca Centrul istoric să arate ca orice zonă turistică şi de promenadă din centrul unei capitale europene dezvoltate”, le-a spus primarul general comercianţilor din Centrul Istoric.

Potrivit sursei citate, participanţii la discuţii şi-au exprimat preocuparea pentru asigurarea condiţiilor privind stabilitatea şi siguranţa imobilelor în dreptul cărora se amenajează terasele sezoniere de către utilizatorii spaţiilor comerciale şi pentru aspectul teraselor. 

Cookies