Programele Rabla și Rabla Plus se lansează la începutul lunii februarie. Se vor putea preda câte două mașini pentru casare

13 ian. 2022
228 Afișari
Programele Rabla și Rabla Plus se lansează la începutul lunii februarie. Se vor putea preda câte două mașini pentru casare
Programele Rabla și Rabla Plus se lansează la începutul lunii februarie. Se vor putea preda câte două mașini pentru casare

Anul acesta, cei ce doresc să cumpere o mașină nouă prin programele „Rabla” și „Rabla Plus” vor putea preda câte două autoturisme ce au o vechime mai mare de 15 ani.

Programele Rabla și Rabla Plus se vor lansa pe 4 februarie. Anul acesta există posibilitatea de a preda două mașini pentru casare. Mașinile ce vor fi predate pentru în cadrul acestor proiecte, trebuie să fie înmatriculate în România de cel puțin șase ani.

Programele Rabla și Rabla Plus se lansează la începutul lunii februarie

Ministrul Mediului, Tánczos Barna, a anunțat că luna viitoare se vor lansa programele Rabla Clasic și Rabla Plus. Bugetul de anul acesta este de 1,2 miliarde de lei, fiind cel mai mare pe care l-a avut programul până acum.

O schimbare extrem de importanta face referire la ecobonusul pentru mașinile 100% electrice. De anul acesta cei ce doresc să beneficieze de subvenția de 45.000 de lei vor fi nevoiți să predea o mașină veche pentru casare. Acest lucru nu a reprezentat o condiție până acum.

Rabla Clasic

Prima de casare în programul Rabla Clasic este de 6.000 de lei. Acestei sume i-se mai adaugă un ecobonus de vechime de 1.500 de lei pentru casarea mașinilor mai vechi de 15 ani ce au norma de poluare Euro 3 sau mai mică.

Rabla Plus

Pentru programul Rabla Plus, cei ce vor să achiziționeze o mașină complet electrică vor primi un primi un bonus de casare de 45.000 de lei. Pentru mașinile hibrid, valoare ecobonusului este de 21.500 de lei. La acestea se pot adăuga cei 1.500 de lei pentru casarea mașinilor mai vechi de 15 ani.

Program de tip „Rabla” pentru instituțiile publice

Ministrul a mai anunțat și că se lansează un program ce se adresează instituțiilor publice cu ajutorul căruia acestea vor putea achiziționa mașini electrice sau hibrid. Acest program va acorda un sprijin de 80%.

Acesta a anunțat că programul este pentru trei ani, 2022, 2023 și 2024, și că bugetul alocat este de 600 de milioane de lei. Se dorește ca prin achiziționare de mașini electrice sau hibrid în cadrul instituțiilor publice, acestea să devină un exemplu pentru cetățeni.

 

Cookies