Programele Rabla și Rabla Plus au fost reconfirmate. Fonduri suplimentate pentru românii care vor mașini noi

27 iul. 2021
204 Afișari
Programele Rabla și Rabla Plus au fost reconfirmate. Fonduri suplimentate pentru românii care vor mașini noi
Programele Rabla și Rabla Plus au fost reconfirmate. Fonduri suplimentate pentru românii care vor mașini noi

Programele Rabla și Rabla Plus au fost un adevărat succes, iar Administrația Fondului pentru Mediu a anunțat suplimentarea fondurilor pentru românii care doresc să-și cumpere mașini noi.

Programele Rabla și Rabla Plus au fost reconfirmate. Administrația Fondului pentru Mediu (AFM) a făcut anunțul.

Programele Rabla și Rabla Plus au fost reconfirmate

Un succes neașteptat. În data de 26 aprilie 2021 au fost lansate programele Rabla Clasic și Rabla Plus, iar într-un timp foarte scurt s-au epuizat bugetele alocate pentru persoanele fizice. Românii au avut la dispoziție și au utilizat integral:

  • 375 de milioane de lei pentru bugetul dedicat Programului Rabla Clasic;
  • 260 de milioane de lei pentru bugetul dedicat Programului Rabla Plus.

Recomandăm și: O primărie din București instalează zeci de stații de încarcare pentru mașini electrice fără să contribuie cu un leu. Până la final de 2022 vor fi gata

Astfel, Administrația Fondului pentru Mediu a anunțat că vine în sprijinul românilor care vor să-și cumpere mașini noi care să polueze mai puțin și suplimentează fondurile pentru persoanele fizice care doresc să se înscrie în Programele Rabla Clasic și Rabla Plus.

  • bugetul Programului Rabla Clasic a fost suplimentat cu 5 milioane de lei, începând cu data de 26 iulie 2021. În paralel se desfășoară demersuri pentru a suplimenta bugetul total al programului cu 200 de milioane de lei, care va putea fi folosit la începutul lunii septembrie 2021.
  • bugetul Programului Rabla Plus a fost suplimentat cu 20 de milioane de lei, începând cu data de 26 iulie 2021. Bugetul total al programului va fi suplimentat cu 200 de milioane de lei, începând cu data de 21 august 2021.

Fonduri suplimentate pentru românii care vor mașini noi

Proprietarii care decid să caseze un autoturism mai vechi de 8 ani beneficiază de o primă de 7.500 lei în cadrul Programului Rabla Clasic.

Recomandăm și: Introducerea taxei de poluare în România. Barna Tánczos spune ce se întâmplă cu mașinile mai vechi de 15 ani

La această primă de casare a mașinii, se poate adăuga un ecobonus în valoare de 1.500 de lei, dacă „emisiile generate de noul autovehicul sunt reduse, iar în cazul în care motorul este unul hibrid, se adaugă un ecobonus în valoare de 3.000 de lei”, a transmis Administrația Fondului pentru Mediu.

De asemenea, toate aceste bonusuri se pot cumula, iar reducerea maximă la care se poate ajunge prin Programul Rabla Clasic este de 12.000 de lei.

Persoanele care doresc să-și cumpere o mașină 100% electrică prin Programul Rabla Plus, vor primi  un ecotichet în valoare de 45.000 de lei (aproximativ 10.000 euro). La acest bonus se poate adăuga și prima de casare, în valoare de 7.500 lei, menționată mai sus.

În condițiile în care proprietarul oferă spre casare o mașină uzată și dorește să-și cumpere un autovehicul electric hibrid plug-in, poate primi un bonus maxim de 27.500 de lei.

Cookies