ȘTIRI

Program STB și Metrorex de Crăciun. Cum circulă mijloacele de transport în București de sărbători

Mijloacele de transport ale Societății de Transport București (STB), precum și trenurile subterane Metrorex vor circula după un program special de sărbători. Deși o mulțime de servicii nu vor fi disponibile în zilele de Crăciun, autobuzele și metrourile vor circula, astfel că vă prezentăm programul după care acestea vor ieși pe traseu.

Cu ocazia Crăciunului, autobuzele, tramvaiele și troleibuzele Societății de Transport București (STB), precum și metrourile companiei Metrorex vor circula în Capitală după un program special.

Program STB și Metrorex. Cum circulă autobuzele și metrourile de Crăciun

De Crăciun, autobuzele și troleibuzele STB vor circula după programul unei zile de duminică, anunță Primăria Municipiului București. Astfel, în zilele de 25 și 26 decembrie, frecvența liniilor de transport STB va fi identică cu cea dintr-o zi de duminică. Între timp, în data de 24, în Ajunul Crăciunului, programul va fi normal.

În subteran, Metrorex a decis ca de Crăciun trenurile să circule după programul impus în weekenduri și de sărbătorile legale.

Prin urmare, în 25 și 26 decembrie, pe Magistrala 1 (Pantelimon – Dristor 2), Magistrala 2 (Berceni- Pipera), Magistrala 3 (Preciziei- Anghel Saligny), Magistrala 4 (Gara de Nord 2- Străulești) și Magistrala 5 (Eroilor 2 – Valea Ialomiței/Râul Doamnei), trenurile de metrou vor circula la un interval de 10 minute.

Program STB și Metrorex de Crăciun. Ce restricții sunt în vigoare

Trebuie preciza faptul că autoritățile au decis în data de 8 decembrie 2021 relaxarea mai multor restricții cu ocazia sărbătorilor de iarnă. Prin urmare, singura restricție ce va trebui respectată în mijloacele de transport de Crăciun va fi purtarea corespunzătoare a măștii de protecție. De asemenea, vor fi eliminate restricțiile de circulație pe parcursul nopții.

Totodată, în intervalul 19 decembrie 2021 – 3 ianuarie 2022, pe traseul Liniei 1 va circula Tramvaiul Colindelor, care a devenit deja o tradiție a STB. Pentru acest eveniment, angajații STB au decorat tramvaiul Bucur LF cu ornamente specifice Crăciunului. Mai mult, pe durata călătoriilor, pasagerii vor putea asculta colinde românești și internaționale, precum și cântece de iarnă.

Accesul în acest tramvai este disponibil tuturor călătorilor, traseul Tramvaiului Colindelor fiind identic cu cel al Liniei 1.


Recomandarile noastre

Parteneri

Back to top button