Program special pentru alegeri la Evidența Populației București. Ce poți face dacă pierzi buletinul sau ai alte probleme cu CI chiar în preajma lui 9 iunie

05 iun. 2024
225 afișări
Program special pentru alegeri la Evidența Populației București. Ce poți face dacă pierzi buletinul sau ai alte probleme cu CI chiar în preajma lui 9 iunie
Program special pentru alegeri la Evidența Populației București. Ce poți face dacă pierzi buletinul sau ai alte probleme cu CI chiar în preajma lui 9 iunie. Sursa foto: Inquam Photos / George Călin

Primăria Capitalei anunță că Direcția Evidența Populației București are un program special pentru alegerile de pe 9 iunie. Municipalitatea a transmis reglementările, astfel încât bucureștenii cărora le expiră buletinele să poată vota.

Evidența Populației București, program special

Vrei să îți exprimi votul la alegerile pentru membrii din România în Parlamentul European, respectiv, alegerile pentru autoritățile administrației publice locale?

Verifică dacă actul tău de identitate este în termenul de valabilitate, iar dacă a expirat, solicită un nou act de identitate la serviciul public comunitar local de evidenţă a persoanelor, în a cărui rază teritorială domiciliezi!, transmite PMB într-un comunicat.

Primăria Capitalei, prin Direcția Generală de Evidență a Persoanelor a Municipiului București, anunță că îndrumă și coordonează activitatea serviciilor publice comunitare locale de evidență a persoanelor ale sectoarelor 1 – 6 și asigură condițiile optime necesare desfășurării procesului electoral.

Totodată, municipalitatea transmite că vine în sprijinul bucureștenilor de a-și exercita dreptul la vot și asigură un program de lucru adaptat pentru eliberarea actelor de identitate ca urmare a expirării, pierderii, furtului sau deteriorării celor deținute anterior, în conformitate cu prevederile Ordonanței de Urgență a Guvernului nr. 97/2005, republicată, cu modificările și completările ulterioare.

Programul pentru sâmbătă și duminică (8-9 iunie) este următorul:

 • între orele 08:00 – 16:00 – în ziua de 08.06.2024 (sâmbătă),
 • între orele 07:00 – 22:00 – în ziua de 09.06.2024 (duminică).

Cartea de identitate se eliberează cetățeanului român pe baza cererii scrise a acestuia şi a documentelor cu care, potrivit legii, se face dovada numelui, stării civile, cetăţeniei române şi a domiciliului, explică PMB.

Unde se plătește taxa de 7 lei

Taxa pentru producerea și eliberarea buletinului este de 7 lei și se achită astfel, în funcție de sector:

Sectorul 1

 • Direcția Publică de Evidență a Persoanelor și Stare Civilă Sector 1 – on-line pe site-ul Ghișeul.ro / transfer bancar/ Internet Banking (se prezintă la ghișeu chitanța reprezentând contravaloarea cărții de identitate), fizic la Bănci, Oficii Poștale în contul: RO05TREZ70121330208XXXXX CUI: 12293095 sau la:
  • Direcția Generală de Impozite și Taxe Locale Sector 1 (Piața Amzei nr. 13, Sector 1, București);
  • Centre Impozite si Taxe Locale Sector 1;
   • Adresă: Calea Grivitei nr. 208 – 210, Sector 1, Bucureşti ;
   • Adresă: Str. Pajurei nr. 13, Sector 1, București;
  • Primăria Sectorului 1 București (Bd. Banu Manta nr. 9, Sector 1, București).

Sectorul 2

Direcția Publică de Evidență a Persoanelor și Stare Civilă Sector 2 – la toate oficiile poștale de pe raza Sectorului 2 ; prin SMS, apelând numărul scurt 7530, cu textul (S2CI7 pentru CI și S2CI1 pentru CIP) urmat de CNP;

Sectorul 3

Direcția Generală de Evidența Persoanelor Sector 3 – la ghișeele birourilor de evidență a persoanelor;

Sectorul 4

Directia Generală de Evidență a Persoanelor Sector 4 – la toate oficiile poștale de pe raza Sectorului 4 și Direcția Generală de Impozite și Taxe Locale Sector 4, dar și on-line, pe site-ul propriu, AICI.

Sectorul 5

Direcția Evidența Persoanelor Sector 5 – la toate oficiile poștale, la filialele CEC Bank de pe raza Sectorului 5, Direcția Generală de Impozite și Taxe Locale Sector 5, dar și prin SMS, apelând numărul scurt 7530.

Sectorul 6

Direcția Locală de Evidență a Persoanelor Sector 6 – la ghișeele birourilor de evidență a persoanelor.

În situația în care nu pot fi prezentate certificate de stare civilă, se va elibera carte de identitate provizorie (CIP), caz în care se vor depune şi 2 fotografii ¾ cm şi taxa de 1 leu, achitată în acelaşi mod ca şi în cazul cărţilor de identitate, explică Primăria Capitalei.

Te-ar mai putea interesa și:

Cookies