LA MINE-N CARTIER

PROGRAM PILOT GRATUIT. Începe REABILITAREA TERMICĂ a caselor din CAPITALĂ

REABILITARE TERMICĂ LA CASE.Anul acesta vreau să demarez un proiect pilot de reabilitare termică a caselor. Toate acestea le-am discutat deja cu cei de la BEI. După ce facem reabilitarea termică din fonduri de la buget, le prezentăm lor şi au zis că ne asigură finanţarea necesară pentru că acum e mai complicat de a estima costurile la case decât la blocuri. Au zis că ne sprijină pentru că am fi eligibili. Suntem prima primărie din ţară care implementează un astfel de proiect„, a declarat primarul Sectorului 1, Dan Tudorache, potrivit romaniatv.net.

Edilul a precizat că, în prima fază, vor începe lucrările de reabilitare termică pe una sau două străzi de case din Capitală, fără a fi stabilită deocamdată o zonă anume. În perioada următoare, o echipă de specialiști din cadrul Primăriei Sectorului 1, va defini un program pilot pentru aproximativ 10–15 case din categorii diferite – regim de înălțime, formă în plan, elemente arhitecturale deosebite – pentru a stabili categoriile de lucrări ce pot fi finanțate in viitorul program de către BEI.

Lucrările de reabilitare termică la case vor fi realizate GRATUIT pentru cetăţeni, la fel cum se întâmplă în prezent în cazul celor ce locuiesc la bloc. Numărul lor însă va exploda după ce dăm drumul proiectului pilot. 60% din cetăţenii Sectorului 1 locuiesc la case şi ar putea beneficia„, a menţionat Tudorache care a adăugat că, până acum, au fost depuse aproximativ 5.000 de cereri de către locuitorii Sectorului 1 care stau la casă, solicitând reabilitarea termică a locuinţelor.


Recomandarile noastre

Parteneri

Back to top button