Program integral Ceaikovski, în stagiunea online a Filarmonicii „George Enescu”

08 apr. 2021
47 Afișari
Program integral Ceaikovski, în stagiunea online a Filarmonicii „George Enescu”

Vineri, 9 aprilie 2021, de la ora 19.00, Filarmonica „George Enescu” va transmite, pe canalele online, înregistrarea unui concert din luna octombrie 2018 cu un program integral Piotr Ilici Ceaikovski. La pupitrul dirijoral s-a aflat dirijorul american Paul Nadler.

Program integral Ceaikovski, în stagiunea online a Filarmonicii „George Enescu”

Programul a fost alcătuit din trei lucrări din creaţia compozitorului rus: Poloneza din opera Evgheni Oneghin, op. 24, Variaţiunile op. 33 pe o temă rococo pentru violoncel şi orchestră şi Simfonia nr. 2, în do minor, op. 17. Solistul concertului a fost violoncelistul Valentin Răduţiu.

„Romantismul lui Ceaikovski, favorizat oarecum şi de statutul de spirit neînţeles de către contemporaneitate, s-a manifestat nu doar în substanţa lirică a muzicii sale, intens confesivă şi cu un patetism accentuat, ci şi prin apelul la conceptul muzicii programatice, la rândul său născut în romantism. Găsim la Ceaikovski o predilecţie pentru poveştile neîmplinite de dragoste și pentru tema destinului”, apreciază muzicologul Anahid Octavia Dinulescu.

STAGIUNE ONLINE

Vineri, 9 aprilie 2021, ora 19.00
Orchestra simfonică a Filarmonicii „George Enescu”

Dirijor PAUL NADLER
Solist VALENTIN RĂDUŢIU
Concertmaistru invitat LIVIU CAŞLEANU

Program:

Piotr Ilici Ceaikovski
Poloneza din opera Evgheni Oneghin, op. 24
Variaţiuni pe o temă rococo pentru violoncel şi orchestră, op. 33
Simfonia nr. 2, în do minor, op. 17

Înregistrarea concertului din 11 octombrie 2018 va putea fi ascultată pe canalele online ale Filarmonicii „George Enescu”: SITE, pe pagina de Facebook şi pe canalul de YouTube.

Cookies