ARHIVA B365

PROGRAMUL de ZIUA NAȚIONALĂ A ROMÂNIEI.Paradă cu militari din SUA, Trucia,Polonia și R.Moldova. FOTO

UPDATE  Ultimii care defilează la parada de Ziua Națională sunt militarii din Regimentul 30. Parada s-a încheiat la 12:20. În jur de 4.000 de oameni au participat la parada militară din Bucureşti.

 tancuri

În Piața Constituției se cântă IMNUL NAȚIONAL al României! Pe timpul intonării Imnului, în semn de salut, se vor executa 21 de salve de tun de către bateria de artilerie a Regimentului 30 Garda „Mihai Viteazul”.

Corul Academic „Divina Armonie”, acompaniat de orchestrele reunite ale Muzicii Reprezentative a Ministerului Apararii Nationale, Muzicii Militare a Regimentului 30 Garda Mihai Viteazul si Muzicii Militare a Diviziei 1 infanterie „DACICA”, va interpreta Imnul National.

tancuri

Președintele Traian Basescu a ajuns in Piata Constitutiei unde a fost informat că efectivele militare sunt pregătite pentru defilare.

Din cauza condițiilor meteo nefavorabile, cel mai probabil avioanele nu se vor ridica de la sol.

PROGRAM FESTIVITATE ZIUA NAȚIONALĂ. Peste 2.700 de militari, cu 280 de mijloace tehnice, din MApN, MAI, SRI si SPP vor participa astazi la parada militara. Militarilor romani li se vor adauga si detasamente de militari din Franta, Polonia, Republica Moldova, Turcia si Statele Unite ale Americii. In 2014 parada se desfasoara in Piata Constitutiei, dupa ce Arcul de Triumf a intrat intr-un proces de reabilitare si reparatii.

Pentru prima dată, vor participa și militari din Turcia, Statele Unite ale Americii și Republica Moldova.

CITEȘTE ȘI: RESTRICȚII RUTIERE pentru parada militară organizată de Ziua Naţională a României. RUTE OCOLITOARE

PROGRAM 1 DECEMBRIE BUCUREȘTI: Pe timpul intonarii Imnului National al Romaniei, in semn de salut, se vor executa 21 de salve de tun de catre bateria de artilerie a Regimentului 30 Garda ,,Mihai Viteazul”. Corul Academic „Divina Armonie”, acompaniat de orchestrele reunite ale Muzicii Reprezentative a Ministerului Apararii Nationale, Muzicii Militare a Regimentului 30 Garda Mihai Viteazul si Muzicii Militare a Diviziei 1 infanterie „DACICA”, va interpreta Imnul National.

In deschiderea paradei dedicata Zilei Nationale a Romaniei va evolua, cu drapelul national, un elicopter MI-17, apartinand Ministerului Afacerilor Interne. Primul bloc de defilare al Armatei Romaniei va fi reprezentat de detasamentul Batalionului 26 Infanterie „Neagoe Basarab”, din Brigada 2 Infanterie „ROVINE”.

PROGRAM FESTIVITATE ZIUA NAȚIONALĂ.La defilare, Franta va fi reprezentata de un detasament format din 30 de militari francezi ai Regimentului 40 Artilerie. In premiera, cu ocazia Zilei Nationale a Romaniei va defila in Piata Constitutiei Garda de Onoare a Armatei Republicii Moldova. Fortele armate poloneze vor fi reprezentate de un detasament din Batalionul Garzii de Onoare, potrivit stirileprotv.ro.

La parada va defila, de asemenea, un detasament al Statelor Unite ale Americii, compus din puscasi marini dislocati la baza militara de la Mihail Kogalniceanu in cadrul Fortei de Rotatie a Marii Negre. Acestia sunt supranumiti „Lorzii razboiului” si fac parte din Batalionul 2 al Regimentului 2 Puscasi Marini din Baza Lejeune. Prin fata asistentei, va defila si detasamentul Republicii Turce apartinand Brigazii 66 Infanterie Mecanizata, care, din 2005, este parte integranta a Fortei de Reactie Imediata a Aliantei Nord- Atlantice.

PROGRAM ZIUA NAȚIONALĂ, 1 DECEMBRIE la BUCUREȘTI. Al doilea bloc de parada al Armatei Romaniei va fi reprezentat de detasamentul Batalionului 2 Infanterie „Calugareni”, din Brigada 1 Mecanizata „ARGEDAVA”, unitatea care, in premiera dupa cel de Al Doilea Razboi Mondial, a participat la operatii in afara teritoriului national. Batalionul 2 Infanterie „Calugareni” a executat, pana in prezent misiuni in 6 teatre de operatii, pe 3 continente, si a dislocat, in total, un numar de peste 2.000 de militari.

Al treilea bloc de parada va fi reprezentat de detasamentul Batalionului 495 Infanterie „Capitan Stefan Soverth”, din Brigada 1 Mecanizata „ARGEDAVA”, batalionul care a executat misiuni de lupta in Irak si Afganistan si a participat la numeroase exercitii militare nationale si internationale. Majoritatea militarilor sunt brevetati ca parasutisti militari si scafandri de lupta si au specializari in instructie alpina, supravietuire, pregatire sanitara, cercetare si geniu.

PROGRAM EVENIMENTE ZIUA NAȚIONALĂ. Parada va continua cu defilarea militarilor Batalionului 30 Vanatori de Munte „Dragoslavele” din Brigada 2 Vanatori de Munte „SARMIZEGETUSA”, care au indeplinit misiuni in sprijinul pacii, in teatrul de operatii Kosovo si Afganistan, urmati de militari ai Brigazii de Informatii Militare „Maresal Alexandru AVERESCU”, care au fost printre primii militari romani participanti la misiuni in teatrele de operatii din Irak, Balcanii de Vest si Afganistan.

Prin fata Palatului Parlamentului vor defila Fortele pentru Operatii Speciale, componenta specializata de interventie rapida a armatei, destinata sa execute cu mare precizie operatii speciale independente sau in sprijinul fortelor conventionale. Blocul de parada al FOS va fi constituit din militari ai Brigazii 6 Operatii Speciale „Mihai Viteazul”. Brigada si structurile subordonate au participat, din 2006, in mod constant, la misiuni specifice in teatrul de operatii din Afganistan.

PROGRAM 1 DECEMBRIE la BUCUREȘTI: Cei prezenti vor putea vedea, in pas de defilare, detasamentul de politie militara, din cadrul Batalionului 265 Politie Militara. Din 1992, Politia Militara a participat la toate misiunile externe in care a fost angrenata Armata Romaniei, in teatrele de operatii din Somalia, Kuweit, Angola, Bosnia si Hertegovina, Albania, Kosovo, Irak si Afganistan.

Detasamentul Fortelor Aeriene Romane va fi reprezentat de militari apartinand Brigazii 1 Rachete Sol-Aer „General Nicolae Dascalescu”, a carei misiune este apararea aeriana a municipiului Bucuresti.

Fortele Navale Romane vor fi reprezentante la parada de doua detasamente. Primul este alcatuit din militari apartinand unitatilor subordonate Flotei care au participat la misiuni in Marea Neagra, in teatrele de operatii din Marea Mediterana, Golful Aden si Oceanul Indian, indeplinind sarcinile primite in timpul Operatiei BLACKSEAFOR, Operatiei Active Endeavour sau Operatiei Atalanta, impotriva pirateriei navale.

PROGRAM EVENIMENTE ZIUA NAȚIONALĂ 2014. Al doilea detasament este constituit din militari ai Batalionului 307 Infanterie Marina.Parada va continua cu defilarea elevilor institutiilor de invatamant militar – Academia Tehnica Militara, Academia Fortelor Terestre „Nicolae Balcescu” din Sibiu, Academia Fortelor Aeriene „Henri Coanda”, Academia Navala „Mircea cel Batran”, ai Scolii Militare de Maistri Militari si Subofiteri a Fortelor Terestre „BASARAB I” si ai Colegiului Militar Liceal ,,Dimitrie Cantemir”.

Blocul de parada al Ministerului Afacerilor Interne va fi deschis de un detasament de studenti ai Academiei de Politie ,,Alexandru Ioan Cuza”.Jandarmeria Romana va prezenta onorul cu un Detasament de luptatori ai Brigazii Speciale de Interventie „Vlad Tepes”. IGSU va fi reprezentat de blocul de defilare al Inspectoratului General pentru Situatii de Urgenta. Prin fata spectatorilor vor defila Drapelul de lupta al Inspectoratului General si garda formata din pompieri echipati in uniforma specifica.

Vor defila apoi in Piata Constitutiei detasamentul constituit din pompieri care incadreaza echipaje de stingere a incendiilor, echipaje SMURD, salvatori de la inaltime si din medii ostile vietii, echipaje pirotehnice si echipaje de interventie la urgente chimice.Printre salvatori se vor afla si membri ai echipei de cautare-salvare urbana RO-USAR, echipa recunoscuta la nivel international, acreditata INSARAG pentru a executa misiuni in afara granitelor tarii, sub egida Organizatiei Natiunilor Unite.

PROGRAM 1 DECEMBRIE la BUCUREȘTI: Deasupra Pietei Constitutiei, primul zbor va fi efectuat de o aeronava C-130 HERCULES din dotarea Bazei 90 Transport Aerian (Otopeni), avion destinat sustinerii tactice a trupelor prin executarea de misiuni de suport logistic, desant aerian (parasutari de trupe si materiale) si evacuare medicala. A doua formatie de zbor va fi alcatuita din trei aeronave C-27J SPARTAN din dotarea Bazei 90 Transport Aerian (Otopeni).Acestea vor fi urmate de trei avioane IAR-99 Soim din dotarea Bazei 95 Aeriene (Bacau) si de alte sase aeronave de lupta MiG-21 LanceR din dotarea Bazei 86 Aeriene Borcea.

Blocul de parada al tehnicii militare va fi deschis de cinci vehicule URO VAMTAC, autovehicule blindate pentru operatii speciale, intrat in inzestrarea Fortelor Terestre in anul 2007, urmate de transportoare de trupe PIRANHA. Cei prezenti vor mai putea vedea masina de lupta a infanteriei 84 M – „Jderul”, autovehicul de lupta blindat, amfibiu, pe senile, transportoare amfibii blindate B 33 Zimbru, tancurile TR 85 M 1 „Bizonul”.

In continuare, va fi prezentat sistemul de artilerie LAROM, sistem interoperabil si cu performante la nivelul sistemelor similare aflate in dotarea celorlate armate din tarile membre ale NATO. Lansatorul multiplu de rachete LAROM este un mijloc autopropulsat de lovire complet automatizat, cu o mare putere de foc.
Spectatorii vor vedea, sistemul de artilerie antiaeriana „Ghepard”, un sistem blindat, autonom, autopropulsat, cu mobilitate ridicata, care poate executa misiuni de lupta in orice conditii meteorologice, ziua si noaptea, complexul antiaerian „OERLIKON” – sistem de artilerie antiaeriana care poate combate elicoptere de atac ce zboara la inaltimi mici si foarte mici, rachete aer-sol, avioane cu sau fara pilot, precum si tinte terestre usor blindate.

Prin fata tribunei oficiale vor defila vehiculele de lupta tip HUMVEE, in masura sa execute misiuni de lupta intr-o mare varietate de forme de teren si relief, de la desert la zone muntoase, pentru perioade lungi de timp, cu un minim de intretinere, autoturisme de teren CHEVROLET TAHOE care, pentru a veni in sprijinul actiunilor militare, pot fi echipate cu kituri de protectie balistica care sa corespunda unor niveluri de protectie ridicata pentru personal si autospeciale EOD.

Celor prezenti le va fi prezentat convoiul de tehnica HAWK, format din trei autospeciale de transport rachete, avand atasat cate un lansator cu cate trei rachete de exercitiu.Fortele Navale vor fi reprezentate la parada tehnicii din acest an de doua ambarcatiuni tip RIB, o ambarcatiune rapida FULGERUL si o Instalatie Mobila de Lansare a Rachetelor, cu echipaje formate din militari ai Centrului de Scafandri, din infanteristi marini ai Batalionului de Infanterie Marina si din marinari ai Divizionului 150 Rachete Navale.

Blocul de parada al Comandamentului Logistic Intrunit vor face parte autoturisme de teren DACIA DUSTER, achizitionate prin Programul de stimulare a innoirii Parcului auto national, fiind destinate transportului personalului la diferite misiuni.Blocul de defilare a tehnicii MApN va fi incheiat de autospecialele de interventie CBRN, pe platforma auto DACIA DUSTER 4×4, un mijloc tehnic dislocabil, independent, integrabil in Sistemul de Supraveghere si Avertizare CBRN al Armatei Romaniei.

Defilarea tehnicii Ministerului Afacerilor Interne va fi deschisa de o formatie de elicoptere Eurocopter – 135, apartinand Inspectoratului General de Aviatie. Elicopterele vor fi urmate de avionul medicalizat de tip Piper PA-42 Cheyenne III dotat cu echipamente medicale conforme cu standardele europene, destinat efectuarii misiunilor interne si externe de salvare pentru pacientii aflati in stare grava.


Recomandarile noastre

Parteneri

Back to top button