Program dedicat vârstnicilor în Sectorul 2. Vor învăța cum să folosească Internetul și computerul

26 apr. 2021
73 Afișari
Program dedicat vârstnicilor în Sectorul 2. Vor învăța cum să folosească Internetul și computerul

Persoanele în vârstă din Sectorul 2 vor învăța cum să folosească Internetul și computerul în cadrul proiectului ECDL Digital Citizenunui, lansat de Primărie, în colaborare cu ECDL România.

Proiectul ECDL Digital Citizen – program pilot de alfabetizare digitală – vine în întâmpinarea vârstnicilor din cadrul centrelor de zi ale Directiei de Asistență Socială, ajutând la prevenirea şi/sau limitarea unor situaţii de dificultate şi vulnerabilitate, care pot duce la marginalizare sau excluziune socială, promovând participarea persoanelor vârstnice la viaţa socială şi cultivarea relaţiilor interumane.

Astfel, fiind cele mai expuse riscului de izolare digitală, persoanele de vârsta a III-a, vor reuşi să devină mai active, să comunice mai mult şi mai uşor cu cei dragi şi să capete încredere în folosirea serviciilor din spaţiul virtual, ceea ce le va îmbunătăţi semnificativ viaţa de zi cu zi.

Programul de alfabetizare digitală Digital Citizen desfășurat în spaţiul educaţional ECDL EduHub din Veranda Mall Bucureşti, a debutat deja cu participarea a 16 beneficiari din centrele de zi din cadrul Directiei de Asistență Socială, respectiv Clubul Basarabia și Centrul Ion Creangă.

Cookies