1,4 milioane de euro pentru promovarea unui stil de viaţă sănătos pentru copiii bucureşteni

de:
25 nov. 2010
1 Afișari
1,4 milioane de euro pentru promovarea unui stil de viaţă sănătos pentru copiii bucureşteni

Programul “1– 2 –3 – Let’s Go” va cuprinde o serie de campanii de informare la nivelul Capitalei care se vor concentra asupra alimentaţiei şi a stilului de viaţă sănătos prin promovarea practicării sportului şi dietei alimentare sănătoase.

În perioada decembrie 2010-aprilie 2011, Primăria generală, prin Direcţia Generală de Asistenţă Socială a Municipiului Bucureşti, va organiza evenimente stradale, spectacole rutiere, cursuri de gătit pentru copii, traininguri despre un stil de viaţă sănătos pentru profesori, dar şi conferinţe şi informări. Au fost pregătite şi spoturi audio şi video pentru a fi difuzate de media. De asemenea, va fi lansat şi un site care va avea secţiuni despre toate evenimentele derulate în cadrul proiectului, jocuri interactive şi teste pentru educarea copiilor în domeniul prevenirii obezităţii (www.123letsgo.ro).

„Vom încerca să facem în fiecare sector o sală de sport polivalentă şi acolo copiii să poată merge gratuit să facă mişcare”, a declarat primarul general Sorin Oprescu, prezent la lansarea programului.

Proiectul, cu o valoare de 1,4 milioane de euro, este cofinanţat de Programul Mecanismului Financiar EEA – Granturi EEA şi Consiliul General al Municipiului Bucureşti. La program participă şi Fundaţia Nadia Comăneci.

Cookies