Prognoză specială pentru Municipiul București. Ce mesaj transmit meteorologii ANM

16 aug. 2022
3504 afișări
Prognoză specială pentru Municipiul București. Ce mesaj transmit meteorologii ANM
Prognoză specială pentru Municipiul București. Ce mesaj transmit meteorologii ANM. Sursa foto: Unsplash

Specialiștii Administrației Naționale de Meteorologie (ANM) au transmis o prognoză specială pentru București în dimineața zilei de marți, 16 august. Astfel, bucureștenii se vor confrunta astăzi cu un val neașteptat de căldură, mai ales după un weekend în care temperaturile maxime au fost departe de valorile caniculare. Maxima de astăzi se va situa în jurul temperaturii de 34 de grade Celsius.

Bucureștenii se confruntă astăzi cu un val neașteptat de căldură, care va duce la disconfort termic, potrivit prognozei speciale emise în această dimineață de Administrația Națională de Meteorologie. Această avertizare este în vigoare în intervalul 10:00-22:00 în ziua de marți, 16 august. Potrivit meteorologilor, vremea va fi călduroasă, cu temperaturi maxime de circa 34 de grade Celsius și cu disconfort termic simțitor.

De asemenea, cerul va fi variabil și pe timpul zilei vor fi perioade scurte în care pot fi înregistrate pe alocuri înnorări, tunete și fulgere și averse. Rafalele de vânt for fi slabe și moderate.

Prognoză specială pentru Capitală. La ce să se aștepte bucureștenii

Între timp, mai bine de jumătate din țară se află sub cod galben de ploi torențiale, descărcări electrice, vijelii și grindină. În zonele montane, în Transilvania, Maramureș și Moldova, local în Muntenia și Crișana vor fi perioade cu instabilitate atmosferică accentuată. Aceasta se va manifesta prin averse torențiale, descărcări electrice, intensificări ale vântului și pe alocuri vijelii și grindină. În intervale scurte de timp sau prin acumulare, cantitățile de apă vor depăși local 25-30 l/mp și pe arii restrânse 40-60 l/mp.

CITEȘTE ȘI

„Locurile albastre de parcare” din București. Informații utile pentru șoferi, transmise de viceprimarul Capitalei

Șase elevi din București au creat ROM-2, al doilea satelit românesc. Când este programată lansarea în spațiu

Imagini cu primele două intersecții supraînălțate din Sectorul 1. Clotilde Armand așteaptă feedback de la bucureșteni

Cookies