Prognoza specială pentru București, valabilă până vineri seară. ANM a emis și un cod galben de furtuni pentru 29 de județe din România

02 iun. 2023
802 Afișari
Prognoza specială pentru București, valabilă până vineri seară. ANM a emis și un cod galben de furtuni pentru 29 de județe din România
Prognoza specială pentru București, valabilă până vineri seară. ANM a emis și un cod galben de furtuni pentru 29 de județe din România. Foto: Agerpres

ANM a emis prognoza specială pentru București, valabilă până în această seară. Totodată, meteorologii au emis și o atenționare de tip cod galben de furtuni, grindină și vijelii, fiind vizate 29 de județe din țară.

Prognoza specială pentru București, emisă de ANM

Administrația Națională de Meteorologie a emis prognoza specială pentru București, valabilă în intervalul 2 iunie, ora 12:00 – 2 iunie, ora 23:00.

Astfel, vremea din Capitală va fi caldă, iar temperatura maximă se va situa în jurul valorii de 30 de grade Celsius.

Cerul va fi variabil, iar seara și noaptea posibil să apară condiții pentru ploi de scurtă durată cu tunete și fulgere. Vântul va sufla slab și moderat.

Cod galben de furtuni pentru 29 de județe din România

De asemenea, ANM a emis și o atenționare de tip cod galben de instabilitate atmosferică temporar accentuată, valabilă vineri, 2 iunie, între orele 12:00 – 23:00.

În intervalul menționat mai sus, local vor exista perioade cu instabilitate atmosferică accentuată ce se va manifesta prin frecvente descărcări electrice, ploi torențiale, grindină, intensificări ale vântului și vijelii în Banat, Crișana, Maramureș, Transilvania, cea mai mare parte a Moldovei, vestul Olteniei, dar și la munte. În intervale scurte de timp (1 – 3 ore) cantitățile de apă vor fi de 20-25 l/mp și izolat de peste 40 l/mp, mai ales la deal și la munte.

Notă: Astfel de fenomene se vor semnala astăzi, izolat, și în restul țării. În zilele următoare, vremea va fi instabilă în majoritatea regiunilor, transmite ANM.

Cele 29 de județe vizate de atenționare meteo sunt: Alba, Argeș, Arad, Bacău, Bihor, Bistrița-Năsăud, Botoșani, Brașov, Buzău, Cluj, Caraș-Severin, Covasna, Dâmbovița, Gorj, Hunedoara, Harghita, Iași, Mehedinți, Maramureș, Mureș, Neamț, Prahova, Sibiu, Sălaj, Satu Mare, Suceava, Timiș, Vâlcea, Vrancea.

ANM a emis un cod galben de instabilitate atmosferică temporar accentuată. Sursa foto: captură/ meteoromania.ro
ANM a emis un cod galben de instabilitate atmosferică temporar accentuată. Sursa foto: captură/ meteoromania.ro
Cookies