Prognoza specială pentru București, valabilă până miercuri. ANM ne anunță că nu scăpăm de ploi, iar vremea se răcește

24 apr. 2023
1235 afișări
Prognoza specială pentru București, valabilă până miercuri. ANM ne anunță că nu scăpăm de ploi, iar vremea se răcește
Prognoza specială pentru București, valabilă până miercuri. ANM ne anunță că nu scăpăm de ploi, iar vremea se răcește. Imagine simbol: Freepik

ANM a transmis prognoza specială pentru București, valabilă până miercuri, 26 aprilie 2023. Meteorologii ne anunță că, deocamdată, nu scăpăm de ploi cu tunete și fulgere, iar vremea se răcește.

ANM a emis prognoza specială pentru București

Administrația Națională de Meteorologie (ANM) a emis prognoza specială pentru București, valabilă în intervalul 24 aprilie, ora 16:00 – 26 aprilie, ora 22:00.

Astfel, cerul din Capitală va prezenta înnorări temporar accentuate și mai ales în timpul după-amiezilor de marți și miercuri (25 și 26 aprilie) se vor înregistra ploi însoțite de tunete și fulgere, dar și intensificări de scurtă durată ale vântului. Cantitățile de apă vor fi în medie de 10-15 l/mp.

Luni, 24 aprilie, temperatura maximă din București va fi de 21-22 de grade Celsius, apoi temperaturile vor scădea treptat. Astfel, miercuri, 26 aprilie, temperatura maximă din Capitală se va situa în jurul valorilor de 15-16 grade Celsius.

Temperaturile minime vor fi de 7-10 grade Celsius, potrivit informațiilor oficiale transmise de ANM.

Informare meteo

Totodată, ANM a emis o informare meteorologică, valabilă în intervalul 24 aprilie, ora 16:00 – 26 aprilie, ora 22:00. Fenomenele vizate sunt manifestări de instabilitate atmosferică temporar accentuată și intensificări ale vântului.

În intervalul menționat mai sus, vor exista perioade de timp în care instabilitatea atmosferică va fi accentuată: în seara zilei de luni și luni spre marți noapte (24/25 aprilie) în jumătate de vest a țării, pe parcursul zilei de marți în mare parte din România, iar miercuri mai ales în sudul și estul țării. Instabilitatea se va manifesta prin ploi ce vor avea și caracter torențial, pe alocuri cu tunete și fulgere, iar izolat vor fi și căderi de grindină.

În scurte intervale de timp sau prin acumulare, cantitățile de apă vor fi de 15-25 l/mp, iar mai ales în zonele de munte, pe arii restrânse de peste 30-40 l/mp.

Temporar vântul va prezenta intensificări în majoritatea regiunilor, cu viteze, în general, de 45-55 km/h. În zonele montane înalte, mai ales pe parcursul zilei de miercuri, rafalele vor depăși 70-80 km/h și vor fi precipitații sub formă de lapoviță și ninsoare.

Notă: Astfel de fenomene vor fi în după-amiaza zilei de luni, pe arii restrânse în jumătatea de nord a Moldovei, precum și în zonele de deal și de munte, transmite ANM.

Cookies