Prognoza specială pentru București, valabilă până diseară. ANM: Este mai cald decât în mod normal, posibil să apară ploi cu fulgere și tunete

24 mai 2023
306 Afișari
Prognoza specială pentru București, valabilă până diseară. ANM: Este mai cald decât în mod normal, posibil să apară ploi cu fulgere și tunete
Prognoza specială pentru București, valabilă până diseară. ANM: Este mai cald decât în mod normal, posibil să apară ploi cu fulgere și tunete. Sursa foto: B365.ro

ANM a emis prognoza specială pentru București, valabilă până diseară la ora 23:00. Meteorologii anunță că vremea este mai caldă decât în mod normal, iar în ultima parte a intervalului sunt șanse să apară ploi cu tunete și fulgere.

ANM a emis prognoza specială pentru București

Administrația Națională de Meteorologie (ANM) a emis prognoza specială pentru București, valabilă în intervalul 24 mai 2023, ora 12:00 – 24 mai 2023, ora 23:00.

Astfel, meteorologii anunță că vremea din Capitală este mai caldă decât în mod normal pentru această dată din calendar, iar temperatura maximă se va încadra în jurul valorii de 28 de grade Celsius.

Temperatura minimă din București va fi de 16 grade Celsius.

Cerul va fi variabil, iar după-amiază și seara se va înnora și este posibil să apară ploi cu descărcări electrice, dar și intensificări de scurtă durată a vântului.

Cod galben de ploi torențiale cu tunete și fulgere, dar și vijelii, în mai multe județe din țară

Totodată, ANM a emis o atenționare meteo de tip cod galben pentru 14 județe din România, valabil în intervalul 24 mai 2023, ora 12:00 – 24 mai 2023, ora 23:00.

În intervalul menționat mai sus, în Banat, Crișana, Maramureș, vestul Transilvaniei, vestul și nordul Olteniei vor exista perioade cu instabilitate atmosferică accentuată. Aceasta se va manifesta prin descărcări electrice, ploi torențiale, intensificări ale vântului (rafale în general de 50 – 60 km/h), vijelii și grindină.

În intervale scurte de timp sau prin acumulare cantitățile de apă vor fi de 20 – 25 l/mp și izolat de peste 30 – 40 l/mp.

Notă: Astfel de fenomene vor fi pe arii restrânse și în restul teritoriului, transmite Administrația Națională de Meteorologie (ANM).

Cod galben de instabilitate atmosferică temporar accentuată. Sursa foto: captură/ ANM
Cod galben de instabilitate atmosferică temporar accentuată. Sursa foto: captură/ ANM
Cookies