Prognoza specială pentru București în perioada 17-18 iunie. Mai multe județe din țară se află sub cod portocaliu și galben de instabilitate atmosferică, anunță ANM 

17 iun. 2023
467 afișări
Prognoza specială pentru București în perioada 17-18 iunie. Mai multe județe din țară se află sub cod portocaliu și galben de instabilitate atmosferică, anunță ANM 
Prognoza specială pentru București în perioada 17-18 iunie. Mai multe județe din țară se află sub cod portocaliu și galben de instabilitate atmosferică, anunță ANM | Sursă foto: B365.ro

În acest final de săptămână bucureștenii nu au parte de vreme prea bună. Administrația Națională de Meteorologie (ANM) a transmis prognoza specială pentru București.

Chiar dacă temperaturile vor fi ridicate, vom avea parte de ploi însoțite de descărcări electrice.

Prognoza specială pentru București

Finalul de săptămână aduce temperaturi ridicate, de aproape 30 de grade, dar și averse cu descărcări electrice. Așa că, bucureștenii sunt sfătuiți să nu uite umbrelele când pleacă de acasă.

Prognoza specială pentru Capitală este valabilă de sâmbătă, 17 iunie 2023, ora 10:00, până duminică, 18 iunie 2023, ora 10:00.

Astfel că, după cum anunță ANM, cerul în Capitală va fi variabil, cu înnorări accentuate pe seară. La începutul nopții vor avea loc:

  • Descărcări electrice,
  • Intensificări de scurtă durată a vântului,
  • Averse, posibil torențiale.

Meteorologii anunță că temperatura maximă ce se va înregistrat este cuprinsă între 27 – 29 de grade Celsius. În ceea ce privește minima termică, aceasta va fi cuprinsă între 15 – 17 grade Celsius.

Administrația Națională de Meteorologie anunță că aceste informații vor fi modificate, în funcție de evoluția și intensitatea fenomenelor meteo.

Două coduri de instabilitate atmosferică

În intervalul 17 -18 iunie 2023, ANM a informat că sunt valabile două coduri de instabilitate atmosferică în mai multe județe din România.

Cod Galben 

Codul este valabil începând din 17 iunie, ora 10:00, până în data de 18 iunie 10:00, în Oltenia, sudul Banatului, vestul Munteniei, Transilvania, Maramureș și Moldova.

ANM anunță că se va manifesta prin averse, descărcări electrice, intensificări de scurtă durată ale vântului. De asemenea, pe arii restrânse vor fi vijelii și grindină.

În intervale scurte de timp sau prin acumulare cantitățile de apă vor fi de 20…25 l/mp și izolat de peste 30…40 l/mp.

Cod portocaliu

Codul este valabil începând în data de 17 iunie 2023, până la ora 23:00, în Transilvania, cea mai mare partea a Moldovei, în zona Carpaților Orientali și estul Carpaților Meridionali.

Se va manifesta prin averse torențiale, descărcări electrice și intensificări de scurtă durată ale vântului. De asemenea, pe arii restrânse vor fi vijelii și grindină.

În intervale scurte de timp sau prin acumulare cantitățile de apă vor fi de 30…40 l/mp și izolat de peste 50 l/mp.

Administrația Națională de Meteorologie anunță că aceste informații vor fi modificate, în funcție de evoluția și intensitatea fenomenelor meteo.

Harta codurilor de instabilitate atmosferică
Harta codurilor de instabilitate atmosferică | Sursă foto: ANM
Cookies