Prognoză specială pentru București. Ce transmit experții ANM

17 aug. 2022
348 Afișari
Prognoză specială pentru București. Ce transmit experții ANM
Prognoză specială pentru București. Ce transmit experții ANM. Sursa foto: Unsplash

Bucureștenii se vor confrunta în această săptămână cu temperaturi caniculare, potrivit experților ANM, care au emis o prognoză specială pentru Capitală. Astfel, este anunțată o stare de disconfort termic, fiind depășit pragul critic al indicelui temperatură-umezeală. Pentru ziua de miercuri, meteorologii au anunțat că termometrele vor indica până la 34-35 de grade Celsius în București.

Bucureștiul se va confrunta cu un val de caniculă în următoarele zile, meteorologii ANM avertizând că disconfortul termic va fi ridicat, iar temperaturile maxime înregistrate miercuri se vor situa în jurul valorilor de 34-35 de grade Celsius, după cum este prevăzut în prognoza specială publicată de Administraţia Naţională de Meteorologie (ANM) pentru București.

Prognoză specială pentru București. Canicula lovește Capitala

Temperaturile maxime în această săptămână vor ajunge la 38 de grade Celsius, în timp ce minimele vor fi înregistrate în jurul valorii de 18 grade Celsius. Miercuri cerul va fi variabil, sunt foarte probabile înnorările, chiar și aversele și descărcările electrice în a două jumătate a zilei, cu precădere după lăsarea serii. Vântul va sufla slab și moderat.

Bucureștiul se află sub avertizare de cod galben de căldură până vineri seară. Conform Administraţiei Naţionale de Meteorologie, și vestul și sudul țării se vor confrunta în intervalul 17-19 august cu caniculă și disconfort termic ridicat, din cauza faptului că indicele temperatură-umezeală va depăși pragul critic de 80 de unități.

În acest interval vor fi înregistrate maxime de până la 38 de grade Celsius și minime în jurul valorilor de 18-21 grade Celsius.

CITEȘTE ȘI

Viitorul parc “Lacul Morii” e scos la concurs. Arhitecții, urbaniștii și peisagiștii sunt așteptați cu proiecte și idei la primăria S6

Cam cum arată străzile din București după primele zile de “Revoluție din Parcare” | FOTO

BREAKING | David Popovici s-a retras din finala probei de 400 de m liber de la Campionatele Europene de Natație. Care este motivul din spatele deciziei

Cookies