Prognoza specială pentru București. ANM: Vremea va fi rece pentru această dată

27 mart. 2023
351 afișări
Prognoza specială pentru București. ANM: Vremea va fi rece pentru această dată
Prognoza specială pentru București. ANM: Vremea va fi rece pentru această dată. Imagine simbol: Unsplash

ANM a emis prognoza specială pentru București, valabilă de luni și până miercuri seară. Meteorologii anunță că vremea se răcește semnificativ pentru această dată din calendar.

Prognoza specială pentru București | 27-29 martie

Administrația Națională de Meteorologie a emis prognoza specială pentru București pentru intervalul 27 martie, ora 10:00 – 29 martie, ora 21:00. Vremea încă va fi caldă luni, cu temperatura maxima de 21 de grade, dar până miercuri, în Capitală, temperatura maximă se va situa în jurul valorii de 8 grade Celsius.

Prognoza specială pentru București, emisă de ANM:

În intervalul 27 martie, ora 10:00 – 28 martie, ora 09:00

Vremea din Capitală se va menține caldă pentru această dată din calendar, dar va fi ușor instabilă. Cerul va prezenta înnorări, temporar accentuate după-amiaza și seara, când vor apărea și ploi, posibil însoțite de tunete și fulgere, dar și de intensificări ale vântului. Temperatura maximă va fi de 19 – 21 de grade Celsius, iar temperatura minimă va fi de 4 – 6 grade Celsius.

În intervalul 28 martie, ora 09:00 – 29 martie, ora 09:00

Vremea se răcește semnificativ, valorile termice vor fi sub cele caracteristice pentru sfârșitul acestei luni. Cerul va fi mai mult noros și trecător va ploua slab. Vântul va fi prezent, dar va sufla în general moderat. Temperatura maximă va fi de 9 – 11 grade Celsius, iar temperatura minimă va fi de -3 – 0 grade Celsius. Spre sfârșitul acestui interval vor fi și condiții de brumă.

În intervalul 29 martie, ora 09:00 – 29 martie, ora 21:00

Vremea din București va fi rece pentru această dată din calendar. Cerul va fi temporar noros, iar probabilitatea de ploaie va fi redusă. Vântul va prezenta intensificări. Temperatura maximă se va încadra în jurul valorii de 8 grade Celsius.

Informare meteorologică

ANM a emis o informare meteo ce vizează intensificări ale vântului, precipitații moderate cantitativ, răcire accentuată – îngheț la sol și brumă, valabilă în intervalul 27 martie, ora 06:00 – 29 martie, ora 21:00.

Astfel, în intervalul menționat mai sus, precipitațiile se vor extinde treptat dinspre vest și vor cuprinde cea mai mare parte a României. Se vor înregistra ploi, iar din a doua parte a nopții de luni spre marți (27/28 martie) îndeosebi în jumătatea de nord a țării se vor semnala precipitații mixte (măzăriche, lapoviță și ninsoare), iar la munte vor predomina ninsorile și local se va depune strat nou de zăpadă. Pe alocuri, cantitățile de apă vor depăși 15 – 20 l/mp.

Intensificările vântului se vor extinde treptat în toate regiunile cu viteze de 45-65 km/h, iar în zona montană înaltă vântul va sufla mai tare.

Marți și miercuri vremea va deveni rece pentru această dată din calendar în toată țara. Temperaturile minime vor fi preponderent negative și se va produce brumă ori îngheț la sol.

Notă: În sud-estul teritoriului în seara zilei de luni (27 martie) vor fi averse ce pot avea și caracter torențial, descărcări electrice și posibil căderi de grindină, transmit meteorologii.

Cookies