Prognoza specială emisă de ANM pentru București. Plus cod galben de ploi în Oltenia și sud-vestul Munteniei

16 mai 2023
490 afișări
Prognoza specială emisă de ANM pentru București. Plus cod galben de ploi în Oltenia și sud-vestul Munteniei
Prognoza specială emisă de ANM pentru București. Plus cod galben de ploi în Oltenia și sud-vestul Munteniei | Sursă foto: Unsplash

Administrația Națională de Meteorologie (ANM) a transmis prognoza specială pentru București, valabilă pentru până mâine seară. De asemenea, meteorologii anunță că, în anumite regiuni din România, va fi valabil un Cod Galben de ploi.

Cum va fi vremea în București, în următoarele 24 de ore

Conform prognozei meteo transmise, în București vor avea parte de averse ce vor fi, cel mai probabil, însoțite de descărcări electrice, anunță ANM. Acestea vor apărea în special în cea de-a doua parte a nopții.

Vântul va sufla moderant, în mare parte. Miercuri după amiază, rafalele vor ajunge până la viteze de 40 – 45 de km/h.

Temperatura maximă înregistrată în perioada 16 mai – ora 18:00 și 17 mai – ora 18:00, va fi cuprinsă între 20-22 grade Celsius. În ceea ce privește temperaturile minime ce vor fi înregistrate în Capitală, în acest interval de 24 de ore, vor vi cuprinse între 11-12 grade Celsius.

Administrația Națională de Meteorologie anunță că aceste informații vor fi modificate, în funcție de evoluția și intensitatea fenomenelor meteo.

ANM: Cod Galben de ploi însemnate cantitativ

În intervalul 16 mai, ora 18:00 – 17 mai, ora 18:00, în Oltenia și sud-vestul Munteniei este valabil un Cod Galben de ploi.

ANM anunță că acestea vor avea caracter de aversă și cantitățile de apă vor fi de 25-30 de litri/mp. Pe zone izolate, acestea pot depăși 35-40 de litri/mp.

Notă: Îndeosebi în regiunile intracarpatice, în a doua parte a zilelor de marți și miercuri, vor fi intervale cu averse, descărcări electrice, intensificări ale vântului și condiții de grindină, transmite ANM.

Județele ce sunt vizate de acest cod galben sunt următoarele:

  • Județul Gorj,
  • Județul Vâlcea,
  • Județul Dolj,
  • Județul Mehedinți,
  • Județul Olt,
  • Județul Teleorman.
Harta codului galben de ploi însemnate cantitativ
Harta codului galben de ploi însemnate cantitativ | Sursă foto: ANM

În funcție de evoluția și intensitatea fenomenelor meteorologice apărute, Administrația Națională de Meteorologie poate actualiza informațiile referitoare la acest cod de ploi însemnate cantitativ.

Cookies