Prognoza pe trei zile: cum va fi vremea în Capitală, la mare şi la munte

de:
14 sept. 2012
0 Afișari
Prognoza pe trei zile: cum va fi vremea în Capitală, la mare şi la munte
VREMEA ÎN CAPITALĂ
Deşi ziua de vineri începe cu circa 12-14 grade Celsius, la amiază temperaturile cresc până la 31-32 de grade, cu 5-6  grade peste media climatologică multianuală.
Vom avea o zi de vineri plăcută, cu vreme frumoasă, soare, câţiva nori şi vânt care adie plăcut. 
Sâmbătă, vremea se păstrează relativ la fel, cu 32 de grade Celsius în timpul zilei, însă duminică temperaturile scad până la 25 de grade Celsius, cu posibilitate de ploaie.

VREMEA LA MARE
Vremea rămâne deocamdată frumoasă şi caldă pe litoral, chiar mai caldă decât ieri, anunţă meteorologii. Soarele predomină, dar vântul va sufla din când în când, după amiaza. În aer vor fi 24-25 de grade, iar în apa, 21-22. Vreme placută se anunţă şi sâmbătă, dar de duminică norii acoperă cerul şi sunt posibile şi averse slabe, asociate cu vânt. Temperaturile maxime scad de la valori de 25-29 de grade sâmbătă, la 23-25 duminică, însă apa mării rămâne cam la aceeaşi temperatură, în jur de 21 de grade.

VREMEA LA MUNTE
Vremea rămâne caldă, deşi capricioasă şi schimbătoare. Norii se înmulţesc în Carpaţii Occidentali, în vestul celor Meridionali, dar şi în nordul Orientalilor. În timpul zilei aversele şi descărcările electrice vor fi destul de răzleţe, dar se înmulţesc noaptea. Vântul va fi mai tăios în timpul ploilor, pe creste. Temperaturile cresc uşor faţă de ieri – ajung până la 19 grade la Semenic, 21 la Sinaia, 23-24 la Stâna de Vale, Păltiniş şi Predeal.
Sâmbătă, tot vreme instabilă, cu înnorări temporare şi din când în când ploi cu tunete, fulgere şi rafale de vânt. Şi regimul termic este în scădere în masivele din vestul şi nordul ţării, iar duminică, în tot lanţul carpatic. Soarele va fi tot mai scump la vedere, din loc în loc va ploua, iar vântul se va intensifica sus, în altitudine.

 
sursa: Realitatea.net
Cookies