PROGNOZA METEO. Vremea se răceşte simţitor. În mai multe zone apar NINSORI

de:
04 oct. 2016
0 Afișari
PROGNOZA METEO. Vremea se răceşte simţitor. În mai multe zone apar NINSORI

PROGNOZA METEO BUCUREŞTI MIERCURI. În Bucureşti, vremea va fi rece pentru această dată, cu maxime de cel mult 17…18 grade Celsius. Cerul va fi variabil, cu înnorări temporare, dar şanse reduse de ploaie. Vântul va avea ceva răbufniri peste zi.

PROGNOZA METEO BUCUREŞTI JOI. În Bucureşti, vremea se va menține rece pentru această dată. Cerul va fi variabil cu înnorări trecătoare, dar condițiile de ploaie vor fi reduse. Vântul va sufla slab și moderat. Temperaturile maxime sunt de 14…15 grade Celsius.

PROGNOZA METEO BUCUREŞTI VINERI. În Bucureşti, temperaturile cresc uşor şi rămân modeste pentru data din calendar cu cel mult 17…18 grade după-amiaza. Cerul va avea înnorări, mai accentuate seara și noaptea, când va ploua. Vântul va sufla slab și moderat.

ÎN ŢARĂ

PROGNOZA METEO BUCUREŞTI. Miercuri, vremea va fi rece pentru această dată, chiar deosebit de rece în vestul, centrul, nordul și nord-estul teritoriului. Cerul va fi temporar noros. Va ploua în regiunile vestice, nordice şi centrale, unde punctiform se vor depăşi 15…20 l/mp. În zona de munte vor predomina ninsorile, iar precipitaţii sub formă de lapoviţă şi ninsoare ar putea să mai apară trecător şi în Dealurile de Vest, Maramureş, nordul Moldovei, precum şi în nordul şi estul Transilvaniei. Vântul va avea intensificări în cea mai mare parte a țării, îndeosebi în prima parte a intervalului în sud-vest şi la munte, cu precădere la altitudinile mari, unde rafalele vor depăşi 60…70 km/h. Temperaturile maxime vor fi cuprinse, în general, între 7 grade în estul Transilvaniei şi 17 în sud şi sud-est, iar cele minime se vor situa între -3 grade în depresiuni şi 11 grade în nordul litoralului. Noaptea, vor fi condiții de brumă pe arii restrânse în nord şi în centru.

Joi, vremea se va menține rece pentru această dată în cea mai mare partea ţării. În vest, centru și nord vor fi înnorări și ploi, iar la munte, în special la altitudini mai mari, vor predomina ninsorile. Pe arii restrânse, cu precădere în nord-vest şi în zona Munților Apuseni, cantitățile de apă pot fi mai însemnate. În restul teritoriului, cerul va fi variabil cu înnorări trecătoare și doar izolat vor fi posibile ploi slabe, de scurtă durată. Vântul va sufla cu intensificări la munte, dar temporar și în celelalte regiuni. Temperaturile maxime vor fi cuprinse, în general, între 10 grade în estul Transilvaniei şi 16 grade în sudul Banatului şi în vestul Olteniei, iar cele minime se vor situa între -3 grade în depresiuni și 10 grade pe litoral. Izolat, se va produce brumă.

Vineri, deşi temperaturile vor fi în creştere uşoară în majoritatea zonelor, vremea va fi mai rece decât în mod obișnuit la această dată, în vest, nord și centru, iar în restul teritoriului, apropiată de normal. Temperaturile maxime se vor încadra, în general, între 10 grade în estul Transilvaniei şi 18 grade în sudul Munteniei şi al Dobrogei, iar cele minime între -3 grade în depresiuni, unde se va forma bruma şi 12 grade pe litoral. Cerul va avea înnorări temporar accentuate și va ploua, ziua în vest, nord și centru și pe arii restrânse în rest, iar seara și noaptea îndeosebi în sud și în sud-est, unde izolat vor fi posibile și cantități de apă mai însemnate. În zonele montane, la înălțimi mai mari de 1.500 metri, precipitațiile vor fi și sub formă de lapoviță și ninsoare. Vântul va sufla cu unele intensificări mai ales la munte.

Sâmbătă, temperaturile vor fi încă sub normalul perioadei, cu maxime între 10 şi 16 grade, apoi, până la începutul săptămânii viitoare se încălzeşte uşor şi maximele se apropie de mediile multianuale, astfel că aşteptăm cam între 13 şi 20 grade Celsius. Sâmbătă mai plouă local prin sud-est. În primele zile ale săptămânii viitoare, marţi mai ales, va ploua în majoritatea zonelor țării, iar în zona montană înaltă vor fi precipitații mixte.

Cookies