Prognoza meteo specială pentru Capitală. Furtuni și fenomene meteo extreme

31 iul. 2021
669 Afișari
Prognoza meteo specială pentru Capitală. Furtuni și fenomene meteo extreme
ANM a emis o prognoză meteo specială pentru Capitală

ANM a emis o prognoza meteo specială pentru Capitală. Astfel, pe lângă caniculă, spre seară ne putem aștepta la vijelii, furtuni și fenomene meteo extreme.

Prognoză meteo specială pentru Capitală. Meteorologii precizeză că temperaturile maxime vor ajunge sâmbătă și duminică la 38 de grade în București. În această după amiază, meteorologii avertizează că s-ar putea produce noi furtuni.

Prognoza meteo specială pentru Capitală

Astfel, de sâmbătă până duminică, la ora 22:00, vremea în București va fi caniculară, indicele temperatură-umezeală (ITU) va depăși pragul critic de 80 de unități, iar disconfortul termic se va menține deosebit de accentuat.

Valorile maxime se vor situa în jurul a 38 de grade, iar cele minime vor fi de 20-22 de grade.

Cerul va fi mai mult senin, dar în seara zilei de sâmbătă sunt condiții pentru fenomene asociate instabilității atmosferice – intensificări ale vântului, vijelie și descărcări electrice.

Prognoză meteo specială pentru Capitală. O furtună a provocat haos în București

Reamintim că săptămâna aceasta, miercuri seară, o furtună a produs haos în Capitală și în județul Ilfov în doar o oră.

Vântul puternic a dus la ruperea mai multor copaci care au căzut peste mașinile parcate sau peste liniile de înaltă tensiune, provocând întreruperea energiei electrice.

Două persoane au fost rănite după ce o antenă GSM înaltă de aproximativ 20 de metri a căzut peste două locuinţe de pe calea Giuleşti.

Mai mult, un preot și soția lui au murit după ce casa le-a fost lovită de un fulger. Nefericitul eveniment s-a întâmplat în timpul furtunii din Capitală.

Joi, după această furtună, autoritățile au anunțat că au intervenit în 192 de cazuri doar în Capitală. În București au fost doborâți 118 copaci, 17 stâlpi au fost avariați, 13 elemente de construcție au fost desprinse, iar 41 de mașini au avut de suferit  pagube în urma furtunii.

În Ilfov s-a intervenit în 63 de cazuri. 32 de copaci au avut de suferit, 8 stâlpi de curent electric au fost avariți, furtuna provocând pagube și la 3 mașini.

Autoritățile ne sfătuiesc să rămânem, pe cât posibil, în casă și să evităm deplasările neesențiale atât atunci când temperaturile sunt ridicate, cât și în timpul fenomenelor meteo extreme.

Cookies