Prognoza meteo specială pentru București. „Vremea va deveni instabilă”, anunță ANM

28 iun. 2023
306 afișări
Prognoza meteo specială pentru București. „Vremea va deveni instabilă”, anunță ANM
Prognoza meteo specială pentru București. „Vremea va deveni instabilă”, anunță ANM. Imagine simbol: Pexels

Meteorologii au emis prognoza meteo specială pentru București, valabilă până miercuri noapte. ANM anunță că vremea devine instabilă, cu ploi, descărcări electrice și intensificări ale vântului.

ANM a emis prognoza meteo specială pentru București

Administrația Națională de Meteorologie a emis prognoza meteo specială pentru București, valabilă miercuri, 28 iunie, în intervalul orar 09:00 – 23:00.

Meteorologii anunță că vremea devine instabilă în Capitală. Nu uitați să vă luați și umbrelele când plecați de acasă. Se vor înregistra perioade cu averse, iar cu o probabilitate mai mare după orele amiezii posibil să apară tunete și fulgere, dar și intensificări de scurtă durată ale vântului.

Temperatura maximă din București se va situa în jurul a 26 de grade Celsius, potrivit ANM.

Instabilitate atmosferică în toată țara

Administrația Națională de Meteorologie a emis și o informare meteorologică, valabilă în intervalul 27 iunie, ora 14:00 – 28 iunie, ora 23:00.

Fenomenele vizate: instabilitate atmosferică.

Astfel, în intervalul menționat mai sus, se vor înregistra perioade cu averse, tunete și fulgere, izolat grindină și local vor fi intensificări ale vântului, cu viteze de 45 – 55 km/h.

Astfel de manifestări se vor semnala în după-amiaza zilei de marți (27 iunie) și în cursul nopții de marți spre miercuri (27/28 iunie) în vestul, centrul și nordul României, iar pe parcursul zilei de miercuri (28 iunie) în sud, sud-est, la munte și local în restul țării. Pe alocuri se vor acumula cantități de apă de 15 – 25 l/mp.

Temperaturile maxime din țară se vor încadra între 19 și 28 de grade Celsius.

Vremea devine instabilă și pe litoral, mai ales seara. Cerul va fi temporar noros și vor apărea ploi cu tunete și fulgere, dar și intensificări ale vântului și posibil grindină. Temperaturile maxime de la mare se vor încadra între 23 și 26 de grade Celsius. Apa mării va avea temperaturi cuprinse între 23 și 24 grade Celsius.

Cookies