Prognoza meteo specială pentru București. Temperaturi incendiare

17 iul. 2021
167 afișări
Prognoza meteo specială pentru București. Temperaturi incendiare
Prognoza meteo specială pentru București. Temperaturi incendiare. Sursă foto: B365.ro

Prognoza meteo specială pentru București. Meteorologii transmit că vom avea parte de temperaturi incendiare, mai ales la orele amiezii.

Prognoza meteo specială pentru București. ANM a transmis prognoza pentru intervalul 17.07.2021 ora 10:00 – 18.07.2021 ora 21:00.

Prognoza meteo specială pentru București

Pentru ziua de sâmbătă, meteorologii spun că, vremea din București va fi călduroasă, caniculară la amiază, iar indicele temperatură-umezeală (ITU) va depăși pragul critic de 80 de unități al disconfortului termic. Cerul va fi mai mult senin, iar vântul va sufla moderat (rafale de până la 35…40 km/h).â

Temperaturile maxime vor fi în general de 34 – 36 de grade Celsius, iar duminică dimineața, minima termică se va situa în jurul valorii de 20 de grade Celsius.

Recomandăm și: Evenimente în București în weekendul 17-18 iulie. Expoziții, concerte, spectacole de teatru. Aveți de unde alege

Cod galben în sudul și estul țării

Administrația Națională de Meterologie a emis o avertizare meteorologică de tip Cod Galben. Sudul și estul țării sunt afectate de caniculă.

Codul Galben emis de ANM este valabil în intervalul 17 și 18 iulie 2021. Fenomenele vizate sunt: val de căldură, disconfort termic accentuat și caniculă.

Astfel, în sudul și estul țării, valul de căldură va persista și va fi caniculă, iar disconfortul termic se va menține accentuat. Indicele temperatură-umezeală (ITU) va depăși pragul critic de 80 de unități.

Meteorologii mai transmit că, local, disconfortul termic va fi ridicat și în restul teritoriului, mai ales duminică. Pe arii restrânse se vor semnala manifestări de instabilitate atmosferică în regiunile vestice, centrale și nordice.

Cum ne protejăm de caniculă

Potrivit medicilor, cele mai afectate persoane de caniculă sunt cele care suferă de: boli de inimă, diabet, astm sau tensiune.

Recomandăm și: Cum ne protejăm de caniculă. Sfaturile managerului Centrului de Ambulanţă Bucureşti Ilfov

Iată câteva recomandări pentru a ne proteja de caniculă:

  • hainele pe care le purtăm să fie lejere, subțiri, vaporoase, deschise la culoare
  • sunt recomandate atât pălăriile, cât și ochelarii de soare
  • consumați 1,5 – 2 litri de lichide pe zi: apă sau sucuri naturale din fructe
  • evitați consumul de băuturi carbogazoase, băuturi alcoolice sau cafea. Acestea grăbesc procesul de deshidratare
  • legumele, fructele și iaurturile sunt cele mai recomandate alimente pe timp de caniculă
  • încercați să vă planificați deplasările dimineața, în prima parte a zilei sau seara. Alegeți zonele umbrite pentru aceste deplasări. Faceți pauze în locuri cu aer condiționat sau bine ventilate.
  • țineți ferestrele închise, în momentul în care temperatura exterioară este mai ridicată decât temperatura din interiorul locuinței.
Cookies