Prognoză meteo specială pentru București: ploi și vijelii până vineri seară

12 mai 2021
176 Afișari
Prognoză meteo specială pentru București: ploi și vijelii până vineri seară

Administrația Națională de Meteorologie a lansat o prognoză specială pentru București, de instabilitate atmosferică, valabilă în intervalul miercuri, ora 16.00 - vineri, ora 21.00.

Prognoză meteo specială pentru București. ANM precizează că în acest interval, instabilitatea atmosferică va fi temporar accentuată, astfel încât, îndeosebi în cursul nopților de miercuri spre joi (12/13 mai) și joi spre vineri (13/14 mai) vor fi perioade în care se vor semnala averse și descărcări electrice, iar cantitățile de apă vor putea depăși 10 l/mp.

Prognoză meteo specială pentru București

Vântul va sufla slab și moderat, cu intensificări în timpul ploilor, dar și pe parcursul zilei de vineri (14 mai), cu viteze la rafală de 40-55 km/h.

Temperaturile minime vor fi de 10-12 grade, iar cele maxime de 22-25 de grade.

Cum va fi vremea în țară

Vremea în țară va deveni instabilă, anunță meteorologii. Înnorările se vor accentua treptat, mai ales în a doua parte a intervalului. Ziua va ploua local în estul țării și pe arii restrânse îndeosebi la munte și în sud-vest, iar din orele serii, aria ploilor va cuprinde treptat majoritatea regiunilor, conform ANM. Vor fi mai ales averse ce vor avea și caracter torențial, însoțite de descărcări electrice.

Cantitățile de apă vor depasi local 10…15 l/mp, izolat 25 l/mp, iar pe spații mici vor fi căderi de grindină. Vântul va sufla slab și moderat, cu unele intensificări la munte, în est și în sud-vest și pe arii restrânse în rest, potrivit Administrației Naționale de Meteorologie. Temperaturile maxime, în scădere în cea mai mare parte a teritoriului, se vor încadra, în general, între 16 şi 26 de grade Celsius, cu cele mai ridicate valori în nord-vest, iar cele minime vor fi cuprinse între 7 şi 14 grade Celsius.

Cookies