Prognoză meteo specială pentru București, în vigoare de acum până joi. Azi vor fi 30 de grade, de mâine vremea se răcește considerabil. Temperaturi mai mici cu 10°C

16 apr. 2024
3115 afișări
Prognoză meteo specială pentru București, în vigoare de acum până joi. Azi vor fi 30 de grade, de mâine vremea se răcește considerabil. Temperaturi mai mici cu 10°C
Prognoză meteo specială pentru București, în vigoare de acum până joi. Azi vor fi 30 de grade, de mâine vremea se răcește considerabil. Temperaturi mai mici cu 10°C | Foto simbol; sursa: Unsplash

Administrația Națională de Meteorologie (ANM) a emis o prognoză specială pentru București, în intervalul 16 aprilie, ora 14:00 – 18 aprilie, ora 20:00. Astăzi temperaturile vor fi în continuare mult mai ridicate față de normalul din această perioadă, însă în următoarele două zile vremea va scădea chiar și cu 10 grade Celsius.

Prognoză meteo specială pentru București, în perioada 16-18 aprilie

ANM a emis o prognoză meteo specială pentru Capitală ce va fi valabila începând de azi, 16 aprilie, ora 14:00 și se va încheia joi, 18 aprilie, ora 20:00.

În intervalul 16 aprilie, ora 14:00 – 17 aprilie, ora 09:00 vremea va fi în continuare cu mult mai caldă decât în mod normal pentru această perioadă din an, cu o temperatură maximă ce se va situa în jurul a 30 de grade Celsius.

Cerul va fi variabil, cu înnorări temporare pe parcursul nopții când va crește probabilitatea pentru averse slabe. Vântul va sufla în general moderat. Temperatura minimă va fi de 14…16 grade în București.

În intervalul 17 aprilie, ora 09:00 – 18 aprilie, ora 09:00 vremea va fi în general instabilă și se va răci semnificativ. Cerul va avea înnorări și vor fi perioade cu averse, cel mai probabil după orele amiezii însoțite și de descărcări electrice și intensificări ale vântului. Temperatura maximă se va situa în jurul valorii de 20 de grade, iar cea minimă va fi de 9…11 grade.

Joi, 18 aprilie, între orele 9:00-20:00, temperaturile vor fi în continuare în scădere. Cerul va avea înnorări și vor mai fi condiții de ploaie slabă, mai ales în prima parte a intervalului. Vântul va sufla moderat, temporar cu intensificări pe parcursul zilei. Maxima termică se va situa în jurul valorii de 18 grade.

Un val de praf saharian ajunge azi de-asupra României

Un val de praf saharian ajunge, de azi, de-asupra României. Meteorologii spun că o masă de aer încărcată cu particule de praf de origine sahariană se va deplasa apoi către Marea Neagră și Ucraina. Depunerile de praf vor putea fi observate în zonele și intervalele cu ploaie, scrie News.ro.

În perioada 16 aprilie ora 12 – 18 aprilie ora 00, circulaţia aerului, predominant sud-vestică, va favoriza avansul dinspre nordul Africii al unei mase de aer încărcate cu particule de praf de origine sahariană, către sud-estul Europei. Această masă de aer va ajunge deasupra României pe parcursul zilei de marţi (16 aprilie), iar depunerile de praf vor putea fi observate în zonele şi în intervalele în care va ploua.

ANM trasmite că, în noaptea de miercuri spre joi, masa de aer încărcată cu particule de praf se va deplasa spre Marea Neagră și Ucraina.

Te-ar mai putea interesa și:

Cookies