Prognoza meteo specială pentru București, emisă de ANM. Mai multe județe din țară se află sub cod roșu, portocaliu și galben de ploi torențiale și abundente

12 iun. 2023
976 Afișari
Prognoza meteo specială pentru București, emisă de ANM. Mai multe județe din țară se află sub cod roșu, portocaliu și galben de ploi torențiale și abundente
Prognoza meteo specială pentru București, emisă de ANM. Mai multe județe din țară se află sub cod roșu, portocaliu și galben de ploi torențiale și abundente. Imagine simbol: Unsplash

Meteorologii au emis prognoza specială pentru București, valabilă până marți, la ora prânzului. De asemenea, ANM a emis pentru mai multe județe avertizări meteo de tip cod roșu, portocaliu și galben de ploi torențiale.

ANM a emis prognoza specială pentru București

Administrația Națională de Meteorologie a emis prognoza specială pentru București, valabilă în intervalul 12 iunie, ora 10:00 – 13 iunie, ora 12:00.

Astfel, meteorologii transmit că vremea din Capitală va fi normală termic. Cerul va fi temporar noros, însă probabilitatea pentru ploi va fi redusă. Vântul va fi prezent, dar va sufla în general moderat.

Temperatura maximă va fi de 27 – 29 de grade Celsius, iar temperatura minimă va fi de 13 – 15 grade Celsius, potrivit ANM.

Avertizări meteo de ploi torențiale și abundente

În urmă cu scurt timp, ANM a emis trei avertizări meteo de tip cod roșu, portocaliu și galben, fiind vizate mai multe județe din țară.

Codul galben este valabil în intervalul 12 iunie, ora 10:00 – 13 iunie, ora 12. Fenomenele vizate: instabilitate atmosferică temporar accentuată.

În intervalul menționat mai sus, local vor exista perioade cu instabilitate atmosferică accentuată în Banat, Crișana, Oltenia, Transilvania, nord-vestul Munteniei, precum și în Carpații Meridionali și în Carpații Occidentali. Se va manifesta prin ploi torențiale, tunete și fulgere și izolat grindină, intensificări de scurtă durată ale vântului și vijelii. În intervale scurte de timp sau prin acumulare cantitățile de apă vor fi de 20 – 25 l/mp și izolat de peste 30 l/mp.

Codul portocaliu este valabil în intervalul 12 iunie, ora 10:00 – 13 iunie, ora 10:00. Fenomenele vizate: ploi torențiale și grindină.

Zone afectate: județele Mehedinți, Gorj, Dolj, Vâlcea, Caraș-Severin, Hunedoara, Sibiu și Alba și în zona de munte a județelor Timiș, Cluj, Arad, Bihor, Argeș, Dâmbovița, Brașov și Prahova

Astfel, în județele Mehedinți, Gorj, Dolj, Vâlcea, Caraș-Severin, Hunedoara, Sibiu și Alba și în zona de munte a județelor Timiș, Cluj, Arad, Bihor, Argeș, Dâmbovița, Brașov și Prahova se vor înregistra ploi torențiale și izolat căderi de grindină. Local cantitățile de apă vor fi de 30 – 40 l/mp și izolat de peste 60 l/mp (în intervale scurte de timp, de până la 1 – 3 ore).

Codul roșu este valabil în intervalul 12 iunie, ora 20:00 – 13 iunie, ora 08:00. Fenomenele vizate: ploi torențiale și abundente.

Zone afectate: județele Mehedinți și Gorj și zona de munte a județelor Caraș–Severin, Vâlcea și Hunedoara

Astfel, în județele Mehedinți și Gorj și în zona de munte a județelor Caraș–Severin, Vâlcea și Hunedoara, se vor înregistra averse torențiale și abundente. Cantitățile de apă vor depăși în intervale scurte de timp sau prin acumulare 70 – 80 l/mp.

Sursa foto: captură ANM
Sursa foto: captură ANM
Cookies