Prognoza meteo specială pentru București. Avem parte de vreme instabilă

01 iul. 2021
78 Afișari
Prognoza meteo specială pentru București. Avem parte de vreme instabilă

Prognoza meteo specială pentru București. Meteorologii transmit că vom avea parte de vreme instabilă, caracterizată de caniculă și vijelii.

Prognoza meteo specială pentru București. ANM a publicat prognoza specială pentru intervalul 01.07.2021 ora 10:00 – 02.07.2021 ora 10:00.

Prognoza meteo specială pentru București

Astfel, meteorologii transmit că vremea din București va fi călduroasă, temperatura maximă se va situa în jurul valorii de 32 de grade Celsius, iar indicele temperatură umezeală (ITU) va depăși ușor pragul critic de 80 de unități al disconfortului termic.

Spre seară și noaptea instabilitatea atmosferică va fi acentuată și se va manifesta prin intervale de timp cu înnorări, vijelii, frecvente descărcări electrice, grindină și averse ce vor avea și caracter torențial.

Recomandăm și: Evenimente în București în weekendul 3-4 iulie. Ce poți face în Capitală weekendul acesta

Cantitățile de apă vor fi în medie de 10 – 20 l/mp. Temperatura minimă va fi de 17 – 19 grade Celsius.

Instabilitate în toată țara

ANM a emis un Cod galben de instabilitate atmosferică temporar accentuată și disconfort termic ridicat, în intervalul 1 iulie, ora 10:00 – 02 iulie, ora 10:00. În cea mai mare parte a țării, vor fi perioade cu instabilitate atmosferică accentuată ce se va manifesta prin averse torențiale, descărcări electrice și pe arii restrânse grindină și vijelii. În intervale scurte de timp sau prin acumulare, cantitățile de apă vor depăși local 25 – 40 l/mp.

Local în regiunile extracarpatice, disconfortul termic se va menține ridicat, iar indicele temperatură-umezeală (ITU) va depăși pragul critic de 80 de unități.

De asemenea, un Cod portocaliu de vijelii puternice, grindină, ploi abundente a fost emis de meteorologi pentru intervalul 01 iulie, ora 14:00 – 02 iulie, ora 06:00. Din după-amiaza zilei de joi (1 iulie) în Moldova, local în Maramureș, Transilvania și la munte, iar spre seară și noaptea și în Muntenia și cea mai mare parte a Dobrogei, vor fi perioade cu instabilitate atmosferică deosebit de accentuată.

Vor fi vijelii puternice, intensificări ale vântului cu rafale de peste 80 – 90 km/h, grindină și frecvente descărcări electrice. Aversele vor fi torențiale, iar cantitățile de apă vor depăși local 35 – 50 l/mp și izolat 60…70 l/mp.

Cookies