Prognoza meteo specială pentru București. ANM: Vremea va fi caniculară

14 sept. 2023
876 Afișari
Prognoza meteo specială pentru București. ANM: Vremea va fi caniculară
Prognoza meteo specială pentru București. ANM: Vremea va fi caniculară. Sursa foto: B365.ro

ANM a emis prognoza meteo specială pentru București, valabilă până vineri, ora 10:00, iar meteorologii anunță că vremea din Capitală va fi caniculară.

ANM: Prognoza meteo specială pentru București

Administrația Națională de Meteorologie (ANM) a emis prognoza meteo specială pentru București, valabilă în intervalul 14 septembrie, ora 13:00 – 15 septembrie, ora 10:00.

Astfel, în intervalul menționat mai sus, vremea din Capitală va fi călduroasă, caniculară după-amiaza, când și indicele de temperatură umezeală (ITU) se va apropia și posibil va atinge pragul critic de 80 de unități.

Cerul va fi variabil, iar vântul va fi prezent și va sufla slab până la moderat. Temperatura maximă din București va fi de 34 – 35 de grade Celsius, iar temperatura minimă va fi de 16 – 19 grade Celsius.

Cod galben de instabilitate atmosferică în 11 județe din țară

ANM a emis un cod galben de instabilitate atmosferică pentru 11 județe din România. Atenționarea meteo este valabilă în intervalul 14 septembrie, ora 13:00 – 15 septembrie, ora 10:00.

Astfel, în Maramureș, Crișana, Banat, local în Transilvania și în zonele montane aferente, se vor înregistra perioade cu instabilitate atmosferică accentuată. Aceasta se va manifesta prin ploi și cu caracter torențial, tunete și fulgere, intensificări de scurtă durată ale vântului (cu rafale de 50 – 60 km/h), izolat vijelii și grindină.

În intervale scurte de timp, dar mai ales prin acumulare, cantitățile de apă vor fi de 20 – 25 l/mp și izolat, îndeosebi în nord-vestul teritoriului, de peste 40 – 50 l/mp.

Notă: Astfel de fenomene se vor semnala, pe arii restrânse, joi (14 septembrie) și în centrul, nord-estul țării și în restul zonei montane. Vineri (15 septembrie) vor fi manifestări de instabilitate atmosferică îndeosebi în sud, centru și est, transmite Administrația Națională de Meteorologie.

Județele vizate de codul galben de instabilitate atmosferică: Alba, Arad, Bihor, Bistrița-Năsăud, Cluj, Caraș-Severin, Hunedoara, Maramureș, Sălaj, Satu Mare, Timiș.

Sursa foto: captură/ ANM
Sursa foto: captură/ ANM
Cookies