Prognoza meteo specială pentru București. ANM: Vremea se va menține călduroasă

24 sept. 2023
433 Afișari
Prognoza meteo specială pentru București. ANM: Vremea se va menține călduroasă
Prognoza meteo specială pentru București. ANM: Vremea se va menține călduroasă. Sursa foto: B365.ro

ANM a emis prognoza meteo specială pentru București, valabilă până luni dimineață, 25 septembrie. Meteorologii transmit că vremea din Capitală se menține călduroasă, cu disconfort termic ridicat.

În schimb, mai multe județe din țară se află sub cod portocaliu și galben de instabilitate atmosferică și averse torențiale.

Prognoza meteo specială pentru București

Caniculă la jumătatea lunii septembrie, cine s-ar fi gândit? ANM a emis prognoza meteo specială pentru București, valabilă în intervalul 24 septembrie, ora 13:00 – 25 septembrie, ora 10:00.

Astfel, meteorologii anunță că vremea din Capitală se va menține călduroasă, cu disconfort termic ridicat și indice temperatură-umezeală (ITU) ce posibil să depășească ușor pragul critic de 80 de unităţi.

Temperatura maximă din București va fi de 33 – 34 de grade Celsius, iar temperatura minimă va fi de 14 – 16 grade Celsius. Cerul va fi variabil, iar vântul va fi prezent și va sufla în general moderat (rafale de până la 40 – 45 km/h, atât după-amiaza, cât și seara).

Instabilitate atmosferică și ploi torențiale în mai multe județe din România | HARTĂ

ANM a emis o avertizare meteo de tip cod galben de instabilitate atmosferică, valabilă în intervalul 24 septembrie, ora 13:00 – 25 septembrie, ora 10:00.

Astfel, în intervalul menționat mai sus, în Banat, Crișana, Maramureș, cea mai mare parte a Transilvaniei și a Olteniei se vor înregistra perioade cu ploi torențiale, tunete și fulgere, intensificări de scurtă durată ale vântului, rafale în general de 55 – 70 km/h și pe alocuri grindină și vijelii. În intervale scurte de timp sau prin acumulare se vor înregistra cantități de apă de 25 – 30 l/mp și izolat de peste 40 – 50 l/mp.

Totodată, ANM a emis și o avertizare meteo de tip cod portocaliu de averse torențiale și cantități însemnate, valabilă în intervalul 24 septembrie, ora 15:00 – 25 septembrie, ora 03:00.

Zonele afectate: județele Timiș, Arad, Caraș Severin, Mehedinți, Gorj și zona de munte a județului Hunedoara

În județele Timiș, Arad, Caraș Severin, Mehedinți, Gorj și zona de munte a județului Hunedoara vor fi averse torențiale, iar în intervale scurte de timp sau prin acumulare se vor înregistra cantități de apă de 40 – 50 l/mp și izolat de peste 70 l/mp.

Sursa foto: captură ANM
Sursa foto: captură ecran ANM
Cookies