VREMEA

PROGNOZA METEO pentru VINERI, SÂMBĂTĂ şi DUMINICĂ. Meteorologii ar putea emite COD ROŞU de VISCOL

PROGNOZA METEO pentru VINERI, SÂMBĂTĂ şi DUMINICĂ. Meteorologii ar putea emite COD ROŞU de VISCOL

Meteorologii au anunţat pentru zilele următoare cod portocaliu şi cod galben de ninsori abundente şi viscol puternic. Mai mult, în cadrul Comitetului Naţional pentru Situaţii de Urgenţă, la sediul MAI, convocat de ministrul Afacerilor Interne, Carmen Daniela Dan, meteorologii au menţionat faptul că ar putea fi emis chiar şi un cod roşu de viscol.

PROGNOZA METEO BUCURESTI VINERI: Vremea va deveni deosebit de rece, geroasă noaptea. Cerul va fi noros, temporar va ninge, în general moderat cantitativ, iar vântul va continua să prezinte intensificări în cursul zilei, viscolind şi spulberând zăpada. Spre seară vântul va slăbi semnificativ în intensitate, iar pe parcursul nopţii numai trecător va ninge slab. Temperatura maximă va fi de -5…-3 grade.

PROGNOZA METEO BUCURESTI SÂMBĂTĂ Vremea va fi geroasă atât ziua, cât si noaptea. Cerul va avea înnorări îndeosebi în cursul zilei, când trecător mai este posibil să ningă slab. Vântul va sufla slab si moderat. Temperatura maximă va fi de -12…-11 grade.

ÎN ŢARĂ

PROGNOZA METEO VINERI. Vremea se va răci accentuat, devenind geroasă ziua în vest, centru şi nord, iar noaptea în toată ţara. Cerul va fi înnorat, iar în cursul zilei temporar va ninge, pe arii relativ extinse în regiunile extracarpatice, local în Transilvania şi Maramureş şi izolat în celelalte zone. În Dobrogea, Muntenia şi Moldova ninsorile vor fi local mai însemnate cantitativ, iar vântul va continua să prezinte intensificări susţinute, viscolind şi spulberând zăpada şi determinând scăderea semnificativă a vizibilităţii. În cursul nopţii, aria ninsorilor va fi în restrângere, vor deveni în general slabe cantitativ, dar vântul, deşi va mai slăbi în intensitate, va mai avea intensificări în regiunile estice, unde va continua să viscolească şi să spulbere zăpada. Întensificări ale vântului se vor semnala şi în vestul şi sud-vestul teritoriului, însă la cote mai reduse şi numai pe arii restrânse în Oltenia, zăpada va fi spulberată. Spre dimineaţă. cerul va deveni variabil în partea de vest a teritoriului, unde vor fi condiţii de ceaţă şi chiciură. Temperaturile maxime se vor încadra între -14 grade in centrul tarii si 0 grade pe litoral.

Administraţia Naţională de Meteorologie (ANM) ar putea emite un cod roşu de viscol pentru mai multe judeţe din sud-estul ţării, a declarat, joi, directorul general al ANM, Elena Mateescu, la comandamentul de iarnă de la Ministerul Afacerilor Interne.

Modelele indică intervale de timp în cursul zilei de mâine (vineri, n.r.), în care, datorită intensificărilor de vânt care pot depăşi 90 de kilometri pe oră şi în aceste condiţii vizibilitatea să fie spre zero. S-ar putea să emitem o avertizare de vreme severă imediată de tip cod roşu, în intervalul posibil 8-14, pentru estul judeţului Buzău, vestul judeţului Brăila, partea central-nordică a judeţului Ialomiţa şi extremitatea de sud-est a judeţului Vrancea„, a spus Elena Mateescu.

PROGNOZA METEO SAMBATA. Vremea va fi geroasă în cea mai mare parte a tării, atât noaptea cât si ziua, astfel încât, temperaturile maxime vor fi cuprinse între -17 grade in depresiunile Carpatilor Orientali si -7 grade in nordul Olteniei. Cerul va fi variabil, cu înnorări si local ninsori slabe, în jumătatea de nord-est a teritoriului si la munte. Vântul va continua să prezinte intensificări, dar la cote mult mai reduse fată de intervalul anterior, cu precădere în cursul zilei, în Moldova, Dobrogea, estul Bărăganului si în zona montană înaltă, unde va viscoli si spulbera zăpada. Izolat, mai ales noaptea, în zonele joase vor fi conditii de ceată, asociată cu depunere de chiciură.

Directorul general al ANM a precizat că, de sâmbătă, vremea ar putea deveni desoebit de rece în aproape toată ţara, cu minime cuprinse între -24 şi -12 grade.

De sâmbătă este posibil să emitem cod galben pentru o vreme deosebit de geroasă în special partea centrală, în partea vestică, sudică şi estică a României. Aici vom avea – şi nu numai, chiar şi în sudul ţării – temperaturi deosebit de scăzute, pentru că maximele vor fi -17 – -10, iar minimele spre -24 – -12 grade, cu cele mai coborâte valori, care pot fi de -25 de grade, în zonele deja cunoscute ca polul gerului din estul Transilvaniei şi nordul Moldovei„, a adăugat Elena Mateescu.

PROGNOZA METEO DUMINICA. Desi valorile termice vor marca o crestere fată de ziua precedentă în vestul sud-vestul si nord-estul teritoriului, vremea se va mentine geroasă noaptea în toată tara, iar în cursul zilei, îndeosebi în centru si sud-est. Temperaturile maxime vor fi cuprinse între -17 grade in estul Transilvaniei si -4 grade in Banat si Oltenia. Cerul va fi variabil, cu înnorări si ninsori slabe, pe arii relativ extinse, mai ales spre seară si noaptea, în regiunile vestice, centrale, nordice si estice. Vântul va avea intensificări la munte, mai ales în zona înaltă, dar si în Moldova si pe litoral, cu precădere în cursul zilei, unde va viscoli si spulbera zăpada. Izolat, dimineata si noaptea, în zonele joase vor fi condisii de ceasă, asociată cu depunere de chiciură.

PROGNOZA METEO LUNI si MARTI. Desi valorile termice vor marca o crestere, vremea se va mensine deosebit de rece, geroasă mai ales în cursul nopsilor si al diminesilor în cea mai mare parte a tării. Probabilitatea de aparitie a precipitatiilor va fi mai ridicată în vest, centru, nord si în zona de munte, mai ales în prima parte a intervalului şi numai trecător în celelalte regiuni.

COD PORTOCALIU de viscol în Bucureşti şi 11 judeţe

PROGNOZA METEO pentru VINERI, SÂMBĂTĂ şi DUMINICĂ. Meteorologii ar putea emite COD ROŞU de VISCOL

Începând de joi seara şi până sâmbătă dimineaţa sunt în vigoare două coduri galbene şi un cod portocaliu de ninsoare şi viscol. Astfel, Administraţia Naţională de Meteorologie (ANM) e emis, joi dimineaţa, un cod portocaliu şi două coduri galbene de viscol puternic şi ninsori abundente în mai multe judeţe din ţară, inclusiv în Capitală:

COD GALBEN

În intervalul 05 ianuarie, ora 22.00 – 06 ianuarie, ora 20.00, aria ninsorilor se va extinde treptat dinspre Lunca Dunării și va cuprinde sudul, centrul și estul țării. În Oltenia, Muntenia, Dobrogea, sudul şi centrul Moldovei, precum şi în zona Carpaţilor de Curbură, local ninsorile vor fi însemnate cantitativ și se va depune strat de zăpadă consistent.

Va fi viscol în Dobrogea, în cea mai mare parte a Munteniei şi în jumătatea sudică a Moldovei unde vântul va avea intensificări cu viteze de 50…70 km/h. În Carpaţii de Curbură şi zona înaltă din Carpații Meridionali rafalele vor depăşi 80…90 km/h, iar zăpada va fi spulberată și troienită. La începutul intervalului pe litoral vor fi precipitaţii mixte şi se va depune polei.

COD PORTOCALIU

În a doua parte a nopții de joi spre vineri (05/06 ianuarie) și în cursul zilei de vineri (06 ianuarie) -06 ianuarie, orele 02.00 – 18.00-, în Municipiul Bucureşti şi în județele Ilfov, Teleorman, Giurgiu, Călărași, Ialomița, Buzău, Brăila, Constanța, Tulcea, Galați și Vrancea, temporar viscolul va fi puternic, rafalele vântului vor atinge 70…85 km/h, reducând vizibilitatea sub 50 m şi local troienind zăpada.

COD GALBEN

În intervalul 06 ianuarie, ora 20.00 – 07 ianuarie, ora 10.00, în Dobrogea, Bărăgan și în cea mai mare parte a Moldovei va ninge moderat cantitativ, vântul va continua să prezinte intensificări cu viteze de 50…55 km/h și pe arii restrânse 70 km/h, temporar viscolind şi spulberând zăpada.

Începând de vineri, 6 ianuarie şi până la începutul săptămânii viitoare, în cea mai mare parte a ţării vremea va fi geroasă atât noaptea, cât şi ziua, iar temperaturile minime se vor situa frecvent între -25 şi -15 grade.

PROGNOZA METEO pentru VINERI, SÂMBĂTĂ şi DUMINICĂ. Meteorologii ar putea emite COD ROŞU de VISCOL


Recomandarile noastre


Parteneri

Back to top button