Prognoza meteo pentru următoarele săptămâni. Când scăpăm de frig

19 mart. 2021
490 afișări
Prognoza meteo pentru următoarele săptămâni. Când scăpăm de frig

Administrația Națională de Meteorologie a publicat vineri prognoza meteo pentru următoarele săptămâni. Astfel, conform acesteia, după încă o săptămână de frig sunt așteptate temperaturi normale.

 

Prognoza meteo pentru următoarele săptămâni. Meteorologii ne dau vești bune. Nu imediate, însă pentru perioada următoare. Vremea urmează să revină în indicii perioadei după data de 29 martie și ne putem bucura de primăvară.

Prognoza meteo pentru următoarele săptămâni

Săptămâna 22 – 29 martie

Valorile termice vor fi mai coborâte decât cele specifice pentru acest interval, în toate regiunile, dar mai ales în cele centrale și la munte. Regimul pluviometric va fi excedentar în regiunile sudice și sudestice, dar și deficitar în vest, nord-vest și centru, iar în rest va fi apropiat de cel normal pentru această perioadă.

Săptămâna 29 martie – 5 aprilie

Temperatura medie a aerului va avea valori apropiate de cele normale pentru această săptămână, la nivelul întregii țări.Cantitățile de precipitații vor fi deficitare în toate regiunile, dar mai ales în zona Carpaților Meridionali.

Săptămâna 5 – 12 aprilie

Temperaturile medii ale aerului se vor situa în general în jurul celor normale pentru această perioadă, posibil ușor mai coborâte în sud, sud-est și la munte. Regimul pluviometric va fi în general apropiat de cel normal pentru acest interval, dar cu o tendință ușor deficitară, mai ales la munte.

Săptămâna 12 – 19 aprilie

Mediile valorilor termice se vor situa în general în jurul celor specifice pentru această săptămână, cu posibilitatea unei abateri termice ușor negative, local în regiunile extracarpatice și la munte. Cantitățile de precipitații estimate pentru această perioadă vor fi în general apropiate de cele normale pentru acest interval, în toate regiunile.

Cookies