Prognoza meteo pentru următoarele două săptămâni. ANM: vremea începe să se răcească semnificativ

Prognoza meteo pentru următoarele două săptămâni. ANM: vremea începe să se răcească semnificativ
Prognoza meteo pentru următoarele două săptămâni. ANM: vremea începe să se răcească semnificativ

Prognoza meteo pentru următoarele două săptămâni. ANM: vremea începe să se răcească semnificativ. Vine frigul în România, dar și precipitațiile în aproape toate regiunile din țară.

Prognoza meteo pentru următoarele două săptămâni

  • Vremea în Banat

Până miercuri, la data de 5 ianuarie 2022, temperaturile vor crește și vor ajunge la valori de 14 grade Celsius, iar cele minime vor fi de 6 grade Celsius. Vremea va fi deosebit de caldă pentru această perioadă a anului. După data de 5 ianuarie, vremea începe să se răcească semnificativ, iar temperaturile se vor apropia de cele normale pentru data din calendar. Până la data de 16 ianuarie, temperaturile medii din timpul zilei vor oscila între 4 și 6 grade Celsius, iar cele din timpul nopții vor oscila între -2 și 0 grade.

După data de 5 ianuarie, vor exista condiții de precipitații temporare, iar probabilitatea mai mare va fi în intervalul 8-10 ianuarie.

  • Vremea în Crișana

Temperaturile sunt în creștere în primele zile ale săptămânii, iar valorile maxime vor ajunge la 13 grade Celsius și valorile minime vor fi de 6 grade Celsius. Mai apoi, vremea începe să se răcească, dar abia atunci valorile termice vor fi cele normale pentru data din calendar. Până la data de 16 ianuarie temperaturile din timpul zilei vor oscila între 3 și 6 grade Celsius, iar cele din timpul nopții vor fi de -3 și 0 grade Celsius.

În cele două săptămâni vor exista condiții de precipitații temporare, dar șanse mai mari de ploi vor fi în data de 5 ianuarie, între 8 și 10 ianuarie și după 12 ianuarie.

  • Vremea în Transilvania

Temperaturile vor fi în creștere în primele zile ale intervalului, iar valorile maxime vor fi de 13 grade Celsius și cele minime vor fi de 2 grade Celsius. Vremea se răcește simțitor după 5 ianuarie, iar valorile termice se vor apropia de cele normale pentru această perioadă. Temperaturile din timpul zilei vor varia între 1 și 4 grade, iar cele din timpul nopții vor varia între -6 și -1 grad.

Pe 3 ianuarie, 5 și 6 ianuarie, dar și după data de 8 ianuarie sunt șanse mai mari să apară precipitații temporare.

ANM: vremea începe să se răcească semnificativ

  • Vremea în Maramureș

La începutul săptămânii temperatura va fi în creștere până la maxim 11 grade și minim 5 grade. După aceste câteva zile, vremea începe să se răcească, iar temperaturile vor fi cele normale pentru această perioadă. Temperaturile din timpul zilei vor oscila între 2 și 5 grade Celsius, iar cele din timpul nopții vor oscila între -4 și -2 grade.

În intervalul 3 – 5 ianuarie și după 8 ianuarie sunt șanse mai mari să apară precipitațiile temporare, potrivit ANM.

  • Vremea în Moldova

Temperaturile sunt în creștere în primele zile ale intervalului și ajung la maxime de 13 grade și minime de 4 grade. Vremea începe să se răcească după data de 5 ianuarie. Până la data de 16 ianuarie, temperaturile vor oscila în timpul zilei între 1 și 4 grade Celsius, iar în timpul nopții între -4 și 0 grade Celsius.

În intervalul 8 – 12 ianuarie sunt șanse mai mari să apară precipitații temporare.

  • Vremea în Dobrogea

Temperatura este în creștere în primele zile ale intervalului, iar valorile maxime vor atinge 13 grade și cele minime 6 grade. Vremea se răcește până în data de 7 ianuarie, iar temperaturile maxime vor oscila între 3 și 8 grade și cele minime vor oscila între -2 și 5 grade.

În perioada 8 – 10 ianuarie cresc șansele de precipitații.

  • Vremea în Muntenia

Temperatura aerului va fi în creștere în primele zile ale intervalului și maximele vor ajunge la 14 grade. Minimele se vor încadra în jurul valorii de 3 grade. Vremea se va răci până la data de 7 ianuarie, iar media valorilor din timpul zilei va ajunge la 6 grade Celsius și temperaturile din timpul nopții vor fi de -3 și 3 grade.

Probabilitatea pentru precipitații va fi ridicată în intervalul 8-10 ianuarie, spun meteorologii.

  • Vremea în Oltenia

Mai ales în intervalul 5-7 ianuarie temperatura aerului va avea tendința de scădere. La începutul săptămânii maximele vor atinge valoarea de 15 grade, iar minimele vor fi de 3-4 grade. Temperaturile scad începând cu data de 7 ianuarie, iar temperaturile din timpul zilei vor ajunge la 6 grade și cele nocturne vor fi de 0 grade. La sfârșitul intervalului valorile scad, iar maximele vor fi de 4 grade și minimele de -3 grade Celsius.

Probabilitatea pentru precipitații va fi ridicată după în intervalul 8-12 ianuarie.

  • Vremea la munte

În primele zile ale săptămânii temperaturile vor crește, iar valorile maxime vor fi de 6 grade Celsius și cele minime de 0 grade Celsius. Mai apoi, vremea se va răci semnificativ, iar temperaturile din timpul zilei vor oscila între -4 și 0 grade, iar în timpul nopții vor fi de -10 și -5 grade Celsius.

Șanse mari de precipitații temporare vor fi în data de 3 ianuarie, în zilele de 5 și 6 ianuarie și după data de 8 ianuarie.