Prognoza meteo pentru următoarele două săptămâni. ANM transmite că vremea va fi schimbătoare

31 ian. 2022
234 Afișari
Prognoza meteo pentru următoarele două săptămâni. ANM transmite că vremea va fi schimbătoare
Prognoza meteo pentru următoarele două săptămâni. ANM transmite că vremea va fi schimbătoare

ANM a emis luni estimarea evoluției valorilor termice și a precipitațiilor în intervalul 31 ianuarie-13 februarie 2022. Meteorologii transmit că vremea va fi schimbătoare, dar cu toate acestea va fi mai cald decât normalul perioadei în prima parte a intervalului.

Mai apoi, temperaturile vor scădea în toată țara, dar precipitațiile vor fi reduse cantitativ. Ninsori se vor semnala, în continuare, la munte.

Prognoza meteo pentru următoarele două săptămâni

În prima săptămână de prognoză emisă de ANM media temperaturilor maxime, în Banat, va avea variații cuprinse între 3 și 7 grade Celsius. Minimele vor oscila între -5 și 1 grad Celsius. Însă, în a doua săptămână, vremea se va răci treptat, de la media valorilor maxime de 6 – 7 grade și minimele apropiate de 0 grade Celsius, la aproximativ 4 grade Celsius (media maximelor) și minime de -5 și -4 grade. Aproape în fiecare zi vor apărea precipitații, temporar, slab cantitative.

În Crișana, până la începutul săptămânii 7-13 februarie 2022, media temperaturilor maxime va avea valori cuprinse între 1 și 6 grade Celsius, iar minimele vor avea valori cuprinse între -6 și 0 grade. Ulterior, vremea se va răci, iar la finalul celei de-a doua săptămâni, valorile maxime vor fi în medie de 2-3 grade, iar minimele vor fi de -6 și -5 grade. Aproape în fiecare zi vor apărea precipitații, temporar, slab cantitative, potrivit ANM.

În Transilvania, în ambele săptămâni de prognoză emisă de Administrația Națională de Meteorologie, media valorilor maxime va fi apropiată de pragul înghețului, iar temperaturile minime vor oscila între -9 și -4 grade Celsius. Precipitații vor apărea aproape în fiecare zi, dar vor fi în general slab cantitative.

Până la începutul săptămânii 7-13 februarie 2022, media temperaturilor maxime din Maramureș va fi în creștere, iar valorile maxime vor fi de 3 grade Celsius. Temperaturile minime vor varia și vor fi cuprinse între -8 și -2 grade Celsius. Mai apoi, vremea se va răci treptat, iar media maximelor va fi de 0 grade Celsius și minimele vor coborî sub -6 grade Celsius. Precipitații vor apărea aproape în fiecare zi, temporar.

ANM transmite că vremea va fi schimbătoare

În Moldova, în ambele săptămâni de prognoză, media valorilor maxime nu va prezenta variații importante și se va situa între 3 și 5 grade Celsius. Temperaturile minime vor fi, în general, sub pragul de îngheț, iar media lor va oscila între -6 și -2 grade. Precipitații vor apărea aproape în fiecare zi, dar vor fi în general slab cantitative.

În Dobrogea, în cea mai mare parte a intervalului 31 ianuarie-13 februarie 2022, temperaturile vor fi mai ridicate decât normalul perioadei. Media maximelor termice va oscila între 5 și 7 grade Celsius, iar a minimelor va oscila între -3 și 1 grad. Atât în data de 1 februarie, cât și în intervalul 5-7 februarie sunt șanse să apară precipitații.

Temperaturile din Muntenia vor fi, în general, mai ridicate decât ar fi normal pentru această dată din calendar. Valorile termice vor avea o medie cuprinsă între 4 și 9 grade Celsius, iar minimele se vor situa între -6 și -1 grad Celsius. Șanse de precipitații vor fi în data de 1 februarie și începând cu data de 5 februarie.

Și în Oltenia va fi mai cald decât ar trebui să fie în această perioadă. Media maximelor termice va oscila între 4 și 8 grade Celsius, iar cea a minimelor va oscila între -5 și 0 grade Celsius. Șanse mai mari de precipitații vor apărea între 5 și 7 februarie.

La munte, în ambele două săptămâni, temperaturile se vor menține negative. Media maximelor termice va oscila între -7 și -1 grad, iar cea a minimelor va oscila între -12 și -6 grade Celsius. În fiecare zi va ninge, temporar.

Prognoza meteo pentru următoarele două săptămâni. ANM transmite că vremea va fi schimbătoare

Cookies