Prognoza meteo pentru următoarele două săptămâni. ANM spune când scăpăm de vremea rece

04 apr. 2022
957 Afișari
Prognoza meteo pentru următoarele două săptămâni. ANM spune când scăpăm de vremea rece
Prognoza meteo pentru următoarele două săptămâni. ANM spune când scăpăm de vremea rece. Sursa foto: Pexels

Meteorologii au emis prognoza meteo pentru următoarele două săptămâni. ANM spune când scăpăm de frig. De asemenea, încă este valabilă o informare meteo de vreme deosebit de rece și în București.

Prognoza meteo pentru următoarele două săptămâni

Administrația Națională de Meteorologie a emis estimarea evoluției valorilor termice și a precipitațiilor în intervalul 4-17 aprilie 2022.

Astfel, în Muntenia, media temperaturilor maxime va fi în creștere, de la 10 grade Celsius în prima zi, la valori ce se vor situa în jurul a 20 de grade Celsius în ziua de 6 aprilie. Mai apoi, temperatura aerului va scădea, din nou, și se vor înregistra temperaturi diurne de 16 grade Celsius (joi – 7 aprilie), apoi temperatura aerului va crește spre 25 de grade Celsius, în medie, în data de 9 aprilie.

În intervalul 10-17 aprilie, media temperaturilor maxime se va încadra între 18 și 28 de grade Celsius. Temperaturile minime vor varia pe tot parcursul intervalului de prognoză transmis de ANM, astfel
încât vor fi cuprinse între -1 și 10 grade Celsius, iar cele mai scăzute valori se vor înregistra în primele nopți.

Probabilitatea de apariție a ploilor va fi mai ridicată în zilele de 7 și 10 aprilie (joi și duminică).

Prognoza specială pentru București

ANM a emis prognoza specială pentru București, valabilă în intervalul 3 aprilie, ora 10:00 – 5 aprilie, ora 10:00. Astfel, de luni – 4 aprilie, ora 09:00 și până marți – 5 aprilie, ora 10:00, vremea din Capitală va continua să se răcească, devenind chiar rece pentru această dată din calendar.

Valorile maxime se vor situa în jurul a 11 grade Celsius, iar temperaturile minime se vor încadra între 0 și 1 grad Celsius, chiar mai scăzute în zona de la periferie: spre -2 grade Celsius, unde vor fi condiții de brumă. Pe parcursul zilei de luni, cerul va fi temporar noros în Capitală, iar noaptea va deveni mai mult senin. Vântul va sufla slab şi moderat, transmit meteorologii.

Informarea meteo de vreme deosebit de rece, brumă și îngheț la sol este valabilă în vestul, centrul, nordul și nord-estul României până marți, 5 aprilie, ora 10:00.

Cookies