Prognoza meteo pentru joi, 20 ianuarie. La munte ninge, dar în alte părți ale României pare că vine primăvara

19 ian. 2022
363 Afișari
Prognoza meteo pentru joi, 20 ianuarie. La munte ninge, dar în alte părți ale României pare că vine primăvara
Prognoza meteo pentru joi, 20 ianuarie. La munte ninge, dar în alte părți ale României pare că vine primăvara

Administrația Națională de Meteorologie a emis prognoza meteo pentru ziua de joi, 20 ianuarie 2022. În centrul, sudul și estul țării se încălzește.

Prognoza meteo pentru joi, 20 ianuarie. La munte ninge, dar în alte părți ale României pare că vine primăvara. În oltenia se vor înregistra 10 grade Celsius, spun meteorologii.

Prognoza meteo pentru joi, 20 ianuarie

Vremea se menține rece în noaptea de miercuri spre joi, chiar geroasă în Transilvania și local în zona deluroasă din restul teritoriului. Temperaturile minime vor oscila între -17 grade Celsius în estul Transilvaniei şi -2 grade Celsius pe litoral. În nord și nord-estul țării cerul va fi variabil, iar în restul teritoriului cerul va fi senin.

Îți recomandăm să citești și: Guvernul și-a mai luat o grijă de pe cap la început de an: a dat o zi liberă în decembrie 2022

Vântul va sufla slab până la moderat, dar pe crestele Carpaților Orientali vor apărea intensificări ale vântului și rafalele vor avea viteze de 70 – 80 kilometri pe oră.În zonele joase de relief, pe arii restrânse va apărea ceaţa.

La munte ninge, dar în alte părți ale României pare că vine primăvara

Pare că vine primăvara în centrul, sudul şi estul ţării. Valorile maxime vor oscila între -2 grade Celsius în Maramureş, până la 10 grade Celsius în Oltenia şi sud-vestul Munteniei, iar temperaturile minime vor oscila între -8 şi 2 grade Celsius.

Cerul se va înnora treptat pe parcursul zilei de joi. Norii vor apărea mai întâi în jumătatea de nord-vest a României, iar apoi se vor extinde în celelalte zone ale țării.

Temporar vor apărea precipitaţii mai ales sub formă de ninsoare în Banat, Crişana, Maramureş, Transilvania, partea de nord a Moldovei şi izolat, mixte, în restul țării. Se vor forma condiţii de polei, iar probabilitatea mai ridicată va fi în vest.

Îți recomandăm să citești și: Taxele pentru înmatricularea mașinilor second-hand ar putea fi majorate. Ministrul Mediului spune că are susținerea primarilor

Va ninge la munte, iar la altitudini mari vântul va prezenta intensificări. Rafalele vor înregistra viteze de peste 80 – 90 kilometri la oră, zăpada va fi viscolită, iar vizibilitatea scăzută, potrivit ANM. Vor apărea intensificări temporare ale vântului și local, în zonele joase de relief. Rafalele vor înregistra viteze de 45 – 55 kilometri la oră, iar în nord-vest, nord şi centru, ninsoarea va fi viscolită.

Cum va fi vremea în București

Vremea se încălzește și în Capitală, iar meteorologii spun că va fi mai cald decât în mod normal pentru această dată din calendar. Temperatura maximă din timpul zilei va fi de 8 grade Celsius, iar cea minimă va oscila între -1 și 1 grad.

Cerul va fi în general senin până spre seară, apoi norii vor apărea treptat, dar condiţiile de precipitaţii vor fi reduse. Vântul va fi prezent și va sufla moderat. Vor apărea uşoare intensificări, care la rafală vor avea viteze de 40 – 45 kilometri la oră.

Cookies