Prognoza meteo pentru duminică. Vremea schimbă foaia și în București, iar temperaturile scad simțitor

20 feb. 2022
429 afișări
Prognoza meteo pentru duminică. Vremea schimbă foaia și în București, iar temperaturile scad simțitor
Prognoza meteo pentru duminică. Vremea schimbă foaia și în București, iar temperaturile scad simțitor

Temperaturile scad accelerat duminică în toată țara. Cu toate acestea, la ora 08:00, cel mai cald este în București – temperatura se situează în jurul valorii de 9 grade Celsius și așa o să rămână pe tot parcursul zilei.

Prognoza meteo pentru duminică

Duminică, 20 februarie 2022, temperaturile scad simțitor în sudul, sud-estul și centrul României. Cu toate acestea, în cea mai mare parte a țării, temperaturile vor fi ușor peste mediile perioadei.

Pe parcursul zilei se vor înregistra precipitații slabe, mai ales ploi, pe arii extinse în Oltenia, Muntenia şi în sudul Moldovei şi local în Banat şi Dobrogea, iar în Transilvania, precipitaţiile vor fi şi sub formă de ninsoare și lapoviță.

În zonele montane, în Carpații Meridionali și Carpații de Curbură, dar și izolat în restul masivelor va ninge slab. Cerul se va menține temporar noros în celelalte regiuni și precipitațiile slabe vor apărea doar izolat.

Vântul va fi prezent și va sufla slab până la moderat. Intensificări locale ale vântului se vor înregistra în zona montană înaltă, mai ales în Carpaţii Orientali, unde rafalele vor depăşi vitezele de 70-80 kilometri pe oră, spulberând zăpada. Intensificări temporare ale vântului şi la intensitate mult mai redusă vor apărea în nord-vest. Valorile maxime vor fi cuprinse între 3 şi 11 grade Celsius.

Vremea schimbă foaia și în București

Vremea se răcește accentuat și în București. Cerul va prezenta înnorări, iar în prima parte a zilei vă recomandăm să nu vă spălați mașinile, deoarece va ploua slab.

Vântul va sufla slab până la moderat. Temperatura maximă se va încadra în jurul a 9-10 grade Celsius, iar temperatura minimă va fi de 2 grade Celsius.

Vremea la munte

Valorile termice pentru duminică, 20 februarie 2022, la munte, potrivit ANM:

  • Ceahlău: -3 grade Celsius;
  • Păltiniș: 3 grade Celsius;
  • Poiana Brașov: 3 grade Celsius;
  • Predeal: 3 grade Celsius;
  • Rânca: 1 grad Celsius;
  • Semenic: 0 grade Celsius;
  • Sinaia: 2 grade Celsius;
  • Stâna de Vale: 3 grade Celsius;
  • Straja: 3 grade Celsius.
Cookies